Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στα χέρια καθηγητών Δημοσίου οι εξετάσεις στα ιδιωτικά
Στα χέρια καθηγητών Δημοσίου οι εξετάσεις στα ιδιωτικά

Στα χέρια καθηγητών Δημοσίου οι εξετάσεις στα ιδιωτικά

δημόσιων σχολείων θα «βγάζουν» τα θέματα και θα επιτηρούν τις απολυτήριες εξετάσεις στα ιδιωτικά σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας Νίκος θα προχωρήσει στην έκδοση υπουργικής απόφασης στην οποία θα ορίζεται ότι στις απολυτήριες γραπτές εξετάσεις της Γ΄ Γυμνασίου και της Γ΄ Λυκείου τα θέματα σε κάθε μάθημα θα τα επιλέγουν δύο δημόσιου σχολείου, οι οποίοι επίσης θα βαθμολογούν τα γραπτά και θα έχουν την ευθύνη της έκδοσης των απολυτηρίων. Οσο για τον σύλλογο διδασκόντων του ιδιωτικού σχολείου, θα κάνει μόνο τον χαρακτηρισμό φοίτησης των μαθητών (έλεγχος απουσιών και διαγωγής).

Σήμερα ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων φιλοξενεί το ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Εθνικών Συνδέσμων Ιδιωτικών και Ανεξάρτητων Σχολείων – ECNAIS. Το φετινό συνέδριο έχει θέμα «Η ενδυνάμωση της κοινωνίας μέσα από την ελευθερία στην εκπαίδευση», και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από σχολεία και φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης από χώρες της Ε.Ε. Πάντως, χθες, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) δημοσιοποίησε έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την οποία τα ανεξάρτητα ιδιωτικά σχολεία εκπροσωπούν λιγότερο από το 3% της τυπικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη. Στην ελληνική εκπαίδευση εργάζονται συνολικά 158.081 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων οι 22.000 είναι αναπληρωτές (14%), ενώ στην ιδιωτική εκπαίδευση υπηρετούν 7.098 εκπαιδευτικοί (4,5%).

Στη δημόσια εκπαίδευση συνεχίζονται οι για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να διπλασιάσει (από 7 σε 14) τον ελάχιστο αριθμό νηπίων που απαιτούνται για τη λειτουργία νηπιαγωγείου. «Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος του υπουργείου, με δεδομένη την ανυπαρξία μόνιμων διορισμών, είναι να προχωρήσει σε μαζικές συγχωνεύσεις/καταργήσεις νηπιαγωγείων ανά την Ελλάδα. Ιδιαίτερα για την επαρχία αλλά και για τις περιοχές όπου, εξαιτίας των άθλιων κτιρίων στα οποία στεγάζονται τα νηπιαγωγεία, λειτουργούν τμήματα με μικρό αριθμό νηπίων, το κύμα των συγχωνεύσεων/καταργήσεων προβλέπεται μεγάλο. Αυτό θα έχει ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης των νηπίων και θα οδηγήσει και στην απίστευτη τους με μετακινήσεις ώστε να φτάσουν στο πλησιέστερο νηπιαγωγείο», ανέφερε η ΔΟΕ, που προγραμματίζει μαζί με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας. «Συμμετέχουμε δυναμικά και μαζικά στη συγκέντρωση», δήλωσε το Συντονιστικό Νηπιαγωγών, που θα συνεδριάσει την για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Οι ομοσπονδίες ζητούν επίσης να γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και να υιοθετηθεί σύστημα πρόσληψης μονίμων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις θέσεις τους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση