Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Στα επίπεδα του 2013 οι βάσεις για τα ΑΕΙ
Στα επίπεδα του 2013 οι βάσεις για τα ΑΕΙ

Στα επίπεδα του 2013 οι βάσεις για τα ΑΕΙ

Το χμηλότερο ποσοστό ριστούχων όλων των εποχών σημειώθηκε στα Αρχαία της Θεωρητικής Κατεύθυνσης (0, 95%) , ενώ το αμέσως υψηλότερο ήταν 1,70% το 2013. Αυτό αναμένεται να ρίξει δραματικά τις βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως ομικές και Φιλολογίες.

«Σφαγή» συνέβη στη και τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και είναι ενδεικτικό ότι στην πολυπληθέστερη Τεχνολογική Κατεύθυνση, το ποσοστό των  αριστούχων ήταν 1,3% και 1,25%, αντίστοιχα. Αποτέλεσμα είναι να αναμένεται στις σχολές των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, όπως Φυσικομαθηματικές και Πολυτεχνεία.

Δραματική επίσης ήταν η στη Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης, μάθημα βαρύτητας για την εισ στις περιζήτητες Ιατρικές, με αποτέλεσμα να αναμένεται πτώση στις βάσεις του συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου.

Οι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην του (http://results.it.minedu.gov.gr), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Η βαθμολογία των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα θα ανακοινωθεί αργότερα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία εξετάσεων στα μαθήματα αυτά.

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση