Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Στα επίπεδα του 2013 οι βάσεις για τα ΑΕΙ
Στα επίπεδα του 2013 οι βάσεις για τα ΑΕΙ

Στα επίπεδα του 2013 οι βάσεις για τα ΑΕΙ

Το χαμηλότερο ποσοστό αριστούχων όλων των εποχών σημειώθηκε στα Αρχαία της Θεωρητικής Κατεύθυνσης (0, 95%) , ενώ το αμέσως υψηλότερο ήταν 1,70% το 2013. Αυτό αναμένεται να ρίξει δραματικά τις βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως Νομικές και Φιλολογίες.

«Σφαγή» συνέβη στη και τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και είναι ενδεικτικό ότι στην πολυπληθέστερη Τεχνολογική Κατεύθυνση, το ποσοστό των  αριστούχων ήταν 1,3% και 1,25%, αντίστοιχα. είναι να αναμένεται πτώση στις σχολές των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, όπως Φυσικομαθηματικές και Πολυτεχνεία.

Δραματική επίσης ήταν η πτώση στη Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης, μάθημα βαρύτητας για την εισαγωγή στις περιζήτητες Ιατρικές, με να αναμένεται πτώση στις βάσεις του συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου.

Οι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην του υπουργείου Παιδείας (http://results.it.minedu.gov.gr), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Η βαθμολογία των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα θα ανακοινωθεί αργότερα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία εξετάσεων στα μαθήματα αυτά.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση