Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Στα άκρα κυβέρνηση – συνδικαλιστές για την αξιολόγηση
Στα άκρα κυβέρνηση – συνδικαλιστές για την αξιολόγηση

Στα άκρα κυβέρνηση – συνδικαλιστές για την αξιολόγηση

Σε συνέχιση της αποχής από την αξιολόγηση καλούν τα των δημοσίων υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) τα μέλη τους. Ενώ η διαδικασία της αξιολόγησης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 21 του μηνός, οι συνδικαλιστές δεσμεύονται να καλύψουν τους προϊσταμένους που δεν θα συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με που έχει ψηφιστεί, προβλέπεται ο από τις κρίσεις όσων προϊσταμένων δεν συμμετάσχουν στην αξιολόγηση.

Στο ίδιο πλαίσιο, περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης φέρεται να αρνούνται να αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς που έχουν αποσπαστεί από σχολεία σε θέσεις με διοικητικό έργο. Και αυτό, διότι υποστηρίζουν ότι οι εξαιρούνται της διαδικασίας της αξιολόγησης, όπως αυτή ορίζεται για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η σημερινή ημέρα έχει καθοριστεί ως ημέρα δράσης και ενημέρωσης των εργαζομένων και θα πραγματοποιηθούν συμβολικές και αποκλεισμοί κτιρίων, γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις και συγκεντρώσεις στους δήμους εναντίον της αξιολόγησης, την οποία η συνδικαλιστική οργάνωση αποκαλεί «προσχηματική». «Η “αξιολόγηση”, που είναι προαπαιτούμενο που θέτουν οι για το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης, προδίδει και το της κυβέρνησης που είναι η συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών και η δημιουργία ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους με εργαζόμενους που θα κάνουν αναθέσεις σε ιδιώτες, εξυπηρετώντας τα μεγάλα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα», αναφέρεται σε σχετική .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά στη Ρόδο: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία #Copernicus - https://t.co/57tC5TbAN3 -

  • #καύσωνας: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα – Έως τους 45 βαθμούς ο υδράργυρος #καύσωνας - https://t.co/IaDUZtnppW -

  • Σύλληψη φυγόποινου στη Σκιάθο #σύλληψηφυγόποινου - https://t.co/HcRvvwNOru -

"Αλιεύοντας" την είδηση