Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Στα άκρα κυβέρνηση – συνδικαλιστές για την αξιολόγηση
Στα άκρα κυβέρνηση – συνδικαλιστές για την αξιολόγηση

Στα άκρα κυβέρνηση – συνδικαλιστές για την αξιολόγηση

Σε συνέχιση της αποχής από την αξιολόγηση καλούν τα συνδικαλιστικά σωματεία των δημοσίων υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) τα μέλη τους. Ενώ η διαδικασία της αξιολόγησης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 21 του μηνός, οι συνδικαλιστές δεσμεύονται να καλύψουν τους προϊσταμένους που δεν θα συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τροπολογία που έχει ψηφιστεί, προβλέπεται ο αποκλεισμός από τις κρίσεις όσων προϊσταμένων δεν συμμετάσχουν στην αξιολόγηση.

Στο ίδιο πλαίσιο, περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης φέρεται να αρνούνται να αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς που έχουν αποσπαστεί από σχολεία σε θέσεις με διοικητικό έργο. Και αυτό, διότι υποστηρίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί εξαιρούνται της διαδικασίας της αξιολόγησης, όπως αυτή ορίζεται για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η σημερινή ημέρα έχει καθοριστεί ως ημέρα δράσης και ενημέρωσης των εργαζομένων και θα πραγματοποιηθούν συμβολικές καταλήψεις και αποκλεισμοί κτιρίων, γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις και συγκεντρώσεις στους δήμους εναντίον της αξιολόγησης, την οποία η συνδικαλιστική οργάνωση αποκαλεί «προσχηματική». «Η “αξιολόγηση”, που είναι προαπαιτούμενο που θέτουν οι δανειστές για το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης, προδίδει και το σχέδιο της κυβέρνησης που είναι η συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών και η δημιουργία ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους με εργαζόμενους που θα κάνουν αναθέσεις σε ιδιώτες, εξυπηρετώντας τα μεγάλα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Με 26 επιβάτες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο Βόλο - https://t.co/yurxbomC0C -

  • Οδηγούσε μεθυσμένος - https://t.co/JuHSs2zeHi -

  • Αθώος ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής - https://t.co/cTLytUnRgg -

"Αλιεύοντας" την είδηση