Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Στα άκρα οι σχέσεις κυβέρνησης με Κωνσταντοπούλου
Στα άκρα οι σχέσεις κυβέρνησης με Κωνσταντοπούλου

Στα άκρα οι σχέσεις κυβέρνησης με Κωνσταντοπούλου

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση της κυβέρνησης με την πρόεδρο της Βουλής, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία γνωστοποίησε ότι πρόκειται να συναντηθεί το Σάββατο το πρωί στο της με τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη στο περιθώριο της έντονης φημολογίας περί πιθανής ένταξής της στο νέο κόμμα της «Λαϊκής Ενότητας».

Ακόμη, η της Βουλής έσπευσε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους να απαντήσει στις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, κ. Ολγας Γεροβασίλη, που έκανε λόγο για «γελοιο των θεσμών», με αφορμή της συνάντηση της κ. Κωνσταντοπούλου με τον πρόεδρο της , κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Είναι θλιβερό και προκλητικό να μιλά για “γελοιο των θεσμών, περιφρόνηση για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους θεσμικούς παράγοντες” αλλά και για “απελθούσα Πρόεδρο της Βουλής” η άρτι παραιτηθείσα Κυβέρνηση των τεσσάρων κατεπειγόντων μνημονιακών νομοσχεδίων», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε:

«Η Κυβέρνηση που άνοιξε τη Βουλή αιφνιδιαστικά για να ψηφισθεί η άκυρη και αντισυνταγματική Μνημονιακή εξουσιοδότηση στις 13 Αυγούστου. Η Κυβέρνηση που εξίσου αιφνιδιαστικά στη συνέχεια δρομολόγησε διαδικασίες διερευνητικών εντολών με ορίζοντα τις εκλογές, για τις οποίες αποκαλύπτεται ότι, από κοινού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε ενημερώσει τους εκβιάζοντες δανειστές (και συμφωνήσει μαζί τους), σύμφωνα με τις απερίφραστες δηλώσεις των εκπροσώπων της Κομισιόν και της Καγκελαρίας της ς, την που κρατούσε τους πάντες και τη Βουλή στο σκοτάδι».

Μάλιστα, για την δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, κ. Γεροβασίλη, ότι η κ. Κωνσταντοπούλου «σε ευθεία αντίθεση με όσα δηλώνει ότι υπερασπίζεται, εμφανίζεται να συμπράττει με τον κ. Μεϊμαράκη στην κατά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, κατά του Πρωθυπουργού και κατά της Δημοκρατικής τάξης», η της Βουλής σχολιάσε τα εξής:

«Αν αξίζει μία απάντηση αυτή είναι ότι άλλο η θεσμική συνεννόηση της 3ης Πολιτειακής Παράγοντος με τον 4ο Πολιτειακό Παράγοντα και άλλο η σύμπραξη, για την οποία μπορεί ακέραια να υπερηφανεύεται η προσχωρήσασα στο Μνημονιακό μπλόκ Κυβέρνηση και οι βουλευτές που, συμπράττοντας με εκπροσώπους 3 Μνημονιακών Κομμάτων επιχείρησαν προ μίας εβδομάδας κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με παράκαμψη της Προέδρου της Βουλής».

Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι ως προς την Δημοκρατική τάξη, υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου, άρα «δεν υπάρχει “απελθούσα Πρόεδρος”, αλλά απελθούσα Κυβέρνηση».

«Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι κάποιοι όχι απλώς δεν είναι “κάθε λέξη του Συντάγματος”, αλλά έχουν τόσο βαθιά περιφρόνηση για την Συνταγματική νομιμότητα που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Γι' αυτό και διαλύουν δια μιας Κυβέρνηση, Κόμμα και Βουλή», η κ. Κωνσταντοπούλου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση