Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στα 2,5 εκ. € τα διαθέσιμα του Δήμου Βόλου προς την ΤτΕ
Στα 2,5 εκ. € τα διαθέσιμα του Δήμου Βόλου προς την ΤτΕ

Στα 2,5 εκ. € τα διαθέσιμα του Δήμου Βόλου προς την ΤτΕ

Στ 2,5 εκ. € νέρχεται το των διαθεσίμων του Δήμου Βόλου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημ. Πέγιο, που χαρακτήρισε την απόφαση τραγική και προέβλεψε ότι το δεύτερο βήμα θα είναι η δέσμευση ποσοστού των ιδιωτικών καταθέσεων

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος «δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ η απόφαση που αιφνιδίασε την ΚΕΔΕ και όλους τους Δήμους, αλλά με μια πιο ψύχραιμη ματιά νομίζω ότι δεν θα μας επηρεάσει ως Δήμο και για τη ρευστότητα».

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης ο αντιδήμαρχος τη χαρακτήρισε τραγική, λέγοντας ότι «γιατί αν αυτό είναι το πρώτο μέρος του σεναρίου, το δεύτερο μπορεί να είναι η δέσμευση των ιδιωτικών καταθέσεων»…

Ο κ. Πέγιος τόνισε ότι αυτό που γίνεται δεν είναι δημοκρατικό και δεν μπορεί ο καθένας να «βάζει χέρι» στα χρήματα είτε του Δήμου, είτε του ιδιώτη. «Θα δούμε όμως, τι θα πράξει και η ΚΕΔΕ κεντρικά και ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο», τόνισε.

Ο ίδιος εξήγησε πως μπορεί να έχουμε και κέρδος, διότι ο Δήμος Βόλου σήμερα δεν έχει κλειστά χρήματα (προθεσμιακές καταθέσεις), αλλά ανοιχτά όλα τα διαθέσιμά του κι εκεί που έπαιρνε τόκο περίπου 1%, τώρα θα παίρνει 2,5%, διότι η κλείνει τα χρήματα σε δεκαπενθήμερα ρέπους.

Σύμφωνα με την Νομοθετικού Περιεχομένου οι πρέπει να καταθέσουν τα χρήματα που δεν δημιουργούν ταμειακό πρόβλημα και ο Δημ. Πέγιος τόνισε ότι ο Δήμος Βόλου έχει σήμερα 5,5 εκ. € , αλλά έχει ήδη 2,5 εκ. € ενταλματοποιημένα γραμμάτια για να πληρωθούν πιστωτές, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν πάνε να τα πάρουν, διότι δεν έχουν τις προϋποθέσεις (φορο, ασφαλιστική ενημερότητα κ.λπ.).

Τα χρήματα αυτά όμως πρέπει να είναι σε πρώτη ζήτηση, διότι οι πιστωτές μπορούν να πληρωθούν όλοι μαζί.

Επίσης ο Δήμος πρέπει να κρατήσει ποσό 500.000 € που είναι η μισθοδοσία του επόμενους 15νθημέρου, μόνιμου προσωπικού, συμβασιούχων και αιρετών.
«Συνεπώς τα που θα «τοκίσει» ο Δήμος Βόλου είναι 2,5 εκ. € και ελπίζουμε να ξεπεραστεί γρήγορα αυτή η «μίνι» κρίση, το «κόλπο» της κυβέρνησης για να φανεί ότι έχει επαρκή », δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση