Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στα 2,5 εκ. € τα διαθέσιμα του Δήμου Βόλου προς την ΤτΕ
Στα 2,5 εκ. € τα διαθέσιμα του Δήμου Βόλου προς την ΤτΕ

Στα 2,5 εκ. € τα διαθέσιμα του Δήμου Βόλου προς την ΤτΕ

Στα 2,5 εκ. € ανέρχεται το ποσό των διαθεσίμων του Δήμου Βόλου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημ. Πέγιο, που χαρακτήρισε την απόφαση τραγική και προέβλεψε ότι το δεύτερο βήμα θα είναι η δέσμευση ποσοστού των ιδιωτικών καταθέσεων

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος «δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ η απόφαση που αιφνιδίασε την ΚΕΔΕ και όλους τους Δήμους, αλλά με μια πιο ψύχραιμη ματιά νομίζω ότι δεν θα μας επηρεάσει ως Δήμο και για τη ρευστότητα».

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης ο αντιδήμαρχος τη χαρακτήρισε τραγική, λέγοντας ότι «γιατί αν αυτό είναι το πρώτο μέρος του σεναρίου, το δεύτερο μπορεί να είναι η δέσμευση των ιδιωτικών καταθέσεων»…

Ο κ. Πέγιος τόνισε ότι αυτό που γίνεται δεν είναι δημοκρατικό και δεν μπορεί ο καθένας να «βάζει χέρι» στα χρήματα είτε του Δήμου, είτε του ιδιώτη. «Θα δούμε όμως, τι θα πράξει και η ΚΕΔΕ κεντρικά και ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο», τόνισε.

Ο ίδιος εξήγησε πως μπορεί να έχουμε και κέρδος, διότι ο Δήμος σήμερα δεν έχει κλειστά χρήματα (προθεσμιακές καταθέσεις), αλλά ανοιχτά όλα τα διαθέσιμά του κι εκεί που έπαιρνε τόκο περίπου 1%, τώρα θα παίρνει 2,5%, διότι η Τράπεζα της Ελλάδος κλείνει τα χρήματα σε δεκαπενθήμερα ρέπους.

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου οι Δήμοι πρέπει να καταθέσουν τα χρήματα που δεν δημιουργούν ταμειακό πρόβλημα και ο Δημ. Πέγιος τόνισε ότι ο Δήμος έχει σήμερα 5,5 εκ. € ταμειακά διαθέσιμα, αλλά έχει ήδη 2,5 εκ. € ενταλματοποιημένα γραμμάτια για να πληρωθούν πιστωτές, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν πάνε να τα πάρουν, διότι δεν έχουν τις προϋποθέσεις (φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα κ.λπ.).

Τα χρήματα αυτά όμως πρέπει να είναι σε πρώτη ζήτηση, διότι οι πιστωτές μπορούν να πληρωθούν όλοι μαζί.

Επίσης ο Δήμος πρέπει να κρατήσει ποσό 500.000 € που είναι η μισθοδοσία του επόμενους 15νθημέρου, μόνιμου προσωπικού, συμβασιούχων και αιρετών.
«Συνεπώς τα αποθεματικά που θα «τοκίσει» ο Δήμος είναι 2,5 εκ. € και ελπίζουμε να ξεπεραστεί γρήγορα αυτή η «μίνι» κρίση, το «κόλπο» της κυβέρνησης για να φανεί ότι έχει επαρκή ταμειακά διαθέσιμα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση