Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Στα 2,5 εκ. € τα διαθέσιμα του Δήμου Βόλου προς την ΤτΕ
Στα 2,5 εκ. € τα διαθέσιμα του Δήμου Βόλου προς την ΤτΕ

Στα 2,5 εκ. € τα διαθέσιμα του Δήμου Βόλου προς την ΤτΕ

Στα 2,5 εκ. € ανέρχεται το των διαθεσίμων του Δήμου Βόλου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημ. Πέγιο, που χαρακτήρισε την τραγική και προέβλεψε ότι το δεύτερο βήμα θα είναι η δέσμευση ποσοστού των ιδιωτικών καταθέσεων

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος «δημοσιεύτηκε χθες στο η που αιφνιδίασε την ΚΕΔΕ και όλους τους Δήμους, αλλά με μια πιο ψύχραιμη ματιά νομίζω ότι δεν θα μας επηρεάσει ως Δήμο και για τη ».

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης ο αντιδήμαρχος τη χαρακτήρισε τραγική, λέγοντας ότι «γιατί αν αυτό είναι το πρώτο μέρος του σεναρίου, το δεύτερο μπορεί να είναι η δέσμευση των ιδιωτικών καταθέσεων»…

Ο κ. Πέγιος τόνισε ότι αυτό που γίνεται δεν είναι δημοκρατικό και δεν μπορεί ο καθένας να «βάζει χέρι» στα χρήματα είτε του Δήμου, είτε του ιδιώτη. «Θα δούμε όμως, τι θα πράξει και η ΚΕΔΕ κεντρικά και ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο», τόνισε.

Ο ίδιος εξήγησε πως μπορεί να έχουμε και κέρδος, διότι ο Βόλου σήμερα δεν έχει κλειστά χρήματα (προθεσμιακές ), αλλά ανοιχτά όλα τα διαθέσιμά του κι εκεί που έπαιρνε τόκο περίπου 1%, τώρα θα παίρνει 2,5%, διότι η Τράπεζα της Ελλάδος κλείνει τα χρήματα σε δεκαπενθήμερα ρέπους.

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου οι Δήμοι πρέπει να καταθέσουν τα χρήματα που δεν δημιουργούν ταμειακό πρόβλημα και ο Δημ. Πέγιος τόνισε ότι ο Βόλου έχει σήμερα 5,5 εκ. € ταμειακά διαθέσιμα, αλλά έχει ήδη 2,5 εκ. € ενταλματοποιημένα γραμμάτια για να πληρωθούν πιστωτές, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν πάνε να τα πάρουν, διότι δεν έχουν τις προϋποθέσεις (φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα κ.λπ.).

Τα χρήματα αυτά όμως πρέπει να είναι σε πρώτη ζήτηση, διότι οι πιστωτές μπορούν να πληρωθούν όλοι μαζί.

Επίσης ο Δήμος πρέπει να κρατήσει 500.000 € που είναι η του επόμενους 15νθημέρου, μόνιμου προσωπικού, συμβασιούχων και αιρετών.
«Συνεπώς τα αποθεματικά που θα «τοκίσει» ο Δήμος Βόλου είναι 2,5 εκ. € και ελπίζουμε να ξεπεραστεί γρήγορα αυτή η «μίνι» κρίση, το «κόλπο» της κυβέρνησης για να φανεί ότι έχει επαρκή ταμειακά διαθέσιμα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aλλαγή παραγωγικού μοντέλου της χώρας #ΚυριάκοςΠιερρακάκης - https://t.co/QNwoEuiJwU -

  • «Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία #ΒόρειαΜακεδονία - https://t.co/7jiJzsb68O -

  • Δωροθέα Κολυνδρίνη: Επαναλειτουργία του ιστορικού «Μουτζούρη» στο Πήλιο #Μουτζούρης - https://t.co/1QFXrufECg -

"Αλιεύοντας" την είδηση