Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Στα 2 δισ. ευρώ τα έσοδα από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων το 2016

Στα 2 δισ. ευρώ τα έσοδα από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων το 2016

Έσοδα 1,8 έως 2 δισ. ευρώ προβλέπει από τις αποκρατικοποιήσεις ο προϋπολογισμός του 2016. Τα περισσότερα έσοδα θα προέλθουν από τα (1,3 δισ. ευρώ) και την αξιοποίηση του Ελληνικού (350 εκατ. ευρώ), ενώ ακόμη έχουν προϋπολογιστεί τα έσοδα από την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης (95 εκατ. ευρώ), του (187 εκατ. ευρώ) κ.ά. Επίσης ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει έσοδα 74 εκατ. ευρώ από την αξιοποίηση μαρινών, για τις οποίες μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί κάποιος διαγωνισμός. Τα έσοδα αυτά χαρακτηρίζονται ταμειακά, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, τα λογιστικά έσοδα, δηλαδή το συνολικό ύψος των συμβάσεων που θα συναφθούν μέσα στην επόμενη χρονιά, θα ανέλθουν σε 3,5 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του 2016 δεν προβλέπει έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις των ΟΛΠ/ΟΛΘ και /. Προβλέπει ωστόσο 277 εκατ. ευρώ έσοδα από πωλήσεις λοιπών περιουσιακών στοιχείων, όπως ακίνητα, κ.λπ., που δεν προσδιορίζονται. Για το 2015 τα λογιστικά έσοδα δεν ξεπέρασαν τα 80 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά έσοδα ανήλθαν στα 250 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 210 εκατ. ευρώ αφορούν την μεγάλου μέρους του τιμήματος των αδειών και συχνοτήτων που έχουν αποκτήσει οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, και τα υπόλοιπα στην προκαταβολή της σύμβασης παραχώρησης του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος (20 εκατ. ευρώ), την πώληση και επαναμίσθωση ακινήτων (23 εκατ. ευρώ), τη δόση του ΟΠΑΠ (3 εκατ. ευρώ).

Στο μεταξύ χθες το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε τη λήψη απόφασης για τη διενέργεια διπλών αποτιμήσεων των περιουσιακών στοιχείων των οργανισμών που βρίσκονται σε διαδικασία διαγωνισμού για την αποκρατικοποίησή τους. Συγκεκριμένα, η απόφαση που λήφθηκε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ αφορά τη διενέργεια διπλών αποτιμήσεων στους διαγωνισμούς των ΟΛΠ, ΟΛΘ, και (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού). Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ταμείου κ. Πιτσιόρλα, στις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου θα λαμβάνεται πάντα υπ’ όψιν η υψηλότερη αποτίμηση. Το στέλεχος του Ταμείου παραδέχθηκε ότι η διπλή αποτίμηση θα διασφαλίσει τη διαδικασία των διαγωνισμών, ενώ επιπλέον θα άρει τις όποιες αμφιβολίες υπάρχουν σχετικά με το αδιάβλητο της διαδικασίας των διαγωνισμών. Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ η διαδικασία της διπλής αποτίμησης δεν θα επηρεάσει τις διαδικασίες των αποκρατικοποιήσεων και η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ παραμένει στις 15 Δεκεμβρίου και των /ΕΕΣΣΤΥ στις 15 Ιανουαρίου 2016.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

  • Bεγγαλικά έξω από το Πανθεσσαλικό #βεγγαλικά - https://t.co/u7LrDL5Hmh -

  • Αιφνίδιος θάνατος Πολωνού πεζοπόρου στο Τρίκερι #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/YcWrWMgizE -

"Αλιεύοντας" την είδηση