Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στ. Θεοδωράκης: Στα νησιά, πολλά Πεδία του Αρεως
Στ. Θεοδωράκης: Στα νησιά, πολλά Πεδία του Αρεως

Στ. Θεοδωράκης: Στα νησιά, πολλά Πεδία του Αρεως

Την απόλυτη ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ρευμάτων κατήγγειλε ο κ. Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος πραγματοποίησε χθες απρογραμμάτιστη επίσκεψη στη Μυτιλήνη. Ο κ. Θεοδωράκης βρέθηκε στα σημεία του νησιού όπου συγκεντρώνονται μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι καταφθάνουν εκεί από την αντίπερα, τουρκική όχθη και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ορίσει κάποιον ως επικεφαλής συντονισμού των ενεργειών ανάμεσα στις συναρμόδιες (, Αστυνομία, Υγειονομικοί Φορείς, Δήμους και ΜΚΟ). «Να πληροφορήσουμε την ότι στα μας υπάρχουν πολλά Πεδία του Αρεως», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού στη Μυτιλήνη, όπου τον συνόδευε ο υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης του Κόμματος Β. Μαρκής.

Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε να δημιουργηθούν τρία συντονιστικά κέντρα στα που αποτελούν τις βασικές πύλες εισόδου των μεταναστών (Μυτιλήνη, Χίος, ), ενώ επανέφερε παλαιότερη πρότασή του για τη μετατροπή εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων σε ανοικτά κέντρα φιλοξενίας, όπου θα μπορεί να παρασχεθεί η απαραίτητη από γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς και . Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε, επίσης, την ότι ολιγωρεί ακόμη και στο ζήτημα της έτοιμης χρηματοδότησης που υπάρχει βάσει των ευρωπαϊκών αποφάσεων, καθώς δεν έχει διεκδικήσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ που η Ελλάδα δικαιούται ως για τη διαχείριση του μεταναστευτικού. «Πέντε μήνες τώρα η Ε.Ε. περιμένει την πρότασή μας γι’ αυτά τα 500 εκατ. ευρώ. Κι απ’ ό,τι πληροφορούμαι, υπάρχει δυνατότητα, εάν αυτά τα λεφτά απορροφηθούν, να υπάρξουν και άλλα λεφτά για την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

  • Χρ. Τριαντόπουλος:Το πλωτό ασθενοφόρο στις Βόρειες Σποράδες-Το είπαμε, το κάναμε - https://t.co/j2bQ4liE6K… -

"Αλιεύοντας" την είδηση