Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Στ.Θεοδωράκης: «Ο,τι χρειάζεται για να αποφευχθεί το Grexit»
Στ.Θεοδωράκης: «Ο,τι χρειάζεται για να αποφευχθεί το Grexit»

Στ.Θεοδωράκης: «Ο,τι χρειάζεται για να αποφευχθεί το Grexit»

«Η αγωνία  του κόσμου πρέπει να τελειώσει. Μαζί και ο διχασμός. Η Ελλάς προώρισθαι να ζήση και θα ζήση. Το δεν εξουσιοδοτεί. Το απαιτεί από τον πρωθυπουργό να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μείνει η στον φυσικό της χώρο. Στην καρδιά της Ευρώπης. Τα υπόλοιπα από τη Δευτέρα».

Με αυτήν την ολιγόλογη δήλωση που αιφνιδίασε την Ολομέλεια, καθώς δεν συνηθίζεται, ο Στ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πλήρως τη στάση του. Στηρίζουμε την για να φέρει πάση θυσία συμφωνία και να μην επέλθει καταστροφή, ήταν με απλά λόγια το μήνυμά του που απάντησε έτσι και στις επικρίσεις ότι επιθυμεί τη συμμετοχή του στην .

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μετέβη στη Βουλή έχοντας λίγες ώρες νωρίτερα συναντηθεί στις με τον Ζαν-Κλοντ ιουνκέρ. Στη συνάντηση αυτή ο πρόεδρος της φέρεται να διαβεβαίωσε τον κ. Θεοδωράκη ότι καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί συμφωνία, η να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να καμφθούν οι σοβαρές επιφυλάξεις οι οποίες τού τόνισε υπάρχουν πλέον έναντι της σημερινής κυβέρνησης σε αρκετούς εταίρους. Κατά πληροφορίες μάλιστα, ο κ. ιουνκέρ φέρεται να μετέφερε την πικρία του στον κ. Θεοδωράκη για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση τον αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα, με προφανή μικρομματικά κίνητρα, αλλά και να του μετέφερε την πάγια στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα την τελευταία πενταετία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση