Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στ.Θεοδωράκης: «Ο,τι χρειάζεται για να αποφευχθεί το Grexit»
Στ.Θεοδωράκης: «Ο,τι χρειάζεται για να αποφευχθεί το Grexit»

Στ.Θεοδωράκης: «Ο,τι χρειάζεται για να αποφευχθεί το Grexit»

«Η αγωνία  του κόσμου πρέπει να τελειώσει. Μαζί και ο διχασμός. Η Ελλάς προώρισθαι να ζήση και θα ζήση. Το Ποτάμι δεν εξουσιοδοτεί. Το Ποτάμι απαιτεί από τον πρωθυπουργό να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μείνει η Ελλάδα στον φυσικό της χώρο. Στην καρδιά της Ευρώπης. Τα υπόλοιπα από τη Δευτέρα».

Με αυτήν την ολιγόλογη δήλωση που αιφνιδίασε την Ολομέλεια, καθώς δεν συνηθίζεται, ο Στ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πλήρως τη στάση του. Στηρίζουμε την κυβέρνηση για να φέρει πάση θυσία συμφωνία και να μην επέλθει καταστροφή, ήταν με απλά λόγια το μήνυμά του που απάντησε έτσι και στις επικρίσεις ότι επιθυμεί τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μετέβη στη Βουλή έχοντας λίγες ώρες νωρίτερα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Στη συνάντηση αυτή ο πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται να διαβεβαίωσε τον κ. Θεοδωράκη ότι καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί συμφωνία, η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να καμφθούν οι σοβαρές επιφυλάξεις οι οποίες τού τόνισε υπάρχουν πλέον έναντι της σημερινής κυβέρνησης σε αρκετούς εταίρους. Κατά πληροφορίες μάλιστα, ο κ. Γιουνκέρ φέρεται να μετέφερε την πικρία του στον κ. Θεοδωράκη για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση τον αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα, με προφανή μικρομματικά κίνητρα, αλλά και να του μετέφερε την πάγια στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα την τελευταία πενταετία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυρ. Μητσοτάκης από Εύβοια: Ταχύτατα οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες - https://t.co/Vih1UHxNtH -

  • Παραδόθηκε σε κυκλοφορία ο κυκλικός κόμβος στα Φάρσαλα - https://t.co/KuubSgfJRQ -

  • Ακυρώνεται η φετινή ΔΕΘ- Κατεβάζει "ρολά" η εστίαση από τις 12 τα μεσάνυχτα στον Βόλο - https://t.co/774XuGBRpd -

"Αλιεύοντας" την είδηση