Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Στ. Θεοδωράκης: Διεκδικούμε να καθορίσουμε την επόμενη κυβέρνηση
Στ. Θεοδωράκης: Διεκδικούμε να καθορίσουμε την επόμενη κυβέρνηση

Στ. Θεοδωράκης: Διεκδικούμε να καθορίσουμε την επόμενη κυβέρνηση

Από το Μουσείο Μπενάκη, στη οδό Πειραιώς, παρουσία των βουλευτών και στελεχών του, ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία το Ποτάμι και ο επικεφαλής του απάντησε στο ερώτημα ποιος θα κυβερνήσει αυτόν τον τόπο, λέγοντας: «Εμείς μπορούμε! Κι αυτός είναι ο λόγος που μπήκαμε στην », τόνισε και πρόσθεσε: «Τώρα όλοι μαζί Ποτάμι». «Διεκδικούμε» υποστήριξε «να καθορίσουμε την επόμενη κυβέρνηση».

«Η μας ήταν ότι γίναμε η που τελικά κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη. Υπήρξαν κι άλλες δυνάμεις. Υπήρξε μια μεγάλη συμμαχία στη Βουλή, που ξεπέρασε τις αγκυλώσεις της και τελικά συνεργάστηκε, δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία στη χώρα. Υπήρξε ένα κίνημα, που δε φοβήθηκε να βγει στο δρόμο και να φωνάξει «». Αλλά το δρόμο, τον άνοιξε το Ποτάμι!», υπογράμμισε εξηγώντας ότι το Ποτάμι στήριξε τη συμφωνία γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος.

Κατηγόρησε το παλιό σύστημα ότι αντέδρασε στο δυναμικό ξεκίνημα του Ποταμιού με κατασκευασμένα ψέματα κι ότι υπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων, των εργολάβων, των καναλαρχών.

«Εμείς δεν ήμασταν στο . Δεν παζαρέψαμε με τη διαπλοκή, ούτε σερνόμασταν στα λαγούμια της διαφθοράς. Εμείς ήρθαμε μετά τα μνημόνια των παλιών κομμάτων εξουσίας. Και σε μια Βουλή καθημαγμένη από τα μνημόνια και τις παλιές αντιθέσεις, φέραμε νέους κανόνες. Ούτε Ναι σε όλα, ούτε Όχι σε όλα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την ανησυχία του για την οριστική σωτηρία της χώρας, όπως είπε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είπε ψέματα στους . «Η μεγάλη επιχείρηση εξσης», ανέφερε. «Καταγγείλαμε στη Βουλή ότι υπάρχει σχέδιο στην κυβέρνηση για πραξικοπηματική επιστροφή στη . Μας διέψευσαν και μας απείλησαν με εισαγγελείς. Για να αποκαλυφθεί, στη συνέχεια, ότι το σχέδιο δεν ήταν μόνο του Γιάνη και του Λαφαζάνη, αλλά και του ίδιου του Τσίπρα, ως εναλλακτικό σχέδιο άμυνας στους «κακούς ξένους», είπε σ' άλλο σημείο ο , ενώ επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για λανθασμένες επιλογές υπουργών, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, από τους οποίους αποστασιοποιείται.

Και τελείωσε λέγοντας:Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει. Αρκεί να υπάρχει σχέδιο. Αρκεί να βγουν μπροστά οι άνθρωποι της δουλειάς. Και να φύγουν οι άεργοι – υπουργοί, χωρίς κανένα ένσημο οι παράγοντες κι οι παραγοντίσκοι, που πειραματίζονται στην πλάτη του κόσμου. Γιατί αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει αν δεν μπουν μπροστά οι προδομένοι από τα ψέματα των παλιών κομμάτων.

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση