Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στ. Θεοδωράκης: Δεν είμαι καρφωμένος στην καρέκλα μου
Στ. Θεοδωράκης: Δεν είμαι καρφωμένος στην καρέκλα μου

Στ. Θεοδωράκης: Δεν είμαι καρφωμένος στην καρέκλα μου

«Νέο κίνημα σημαίνει νέο κόμμα. Κι εγώ δεσμεύομαι να θυσιάσω το Ποτάμι, αν είναι να γίνει κάτι πραγματικά καινούργιο, ενώ εξυπακούεται ότι δεν είμαι καρφωμένος στην καρέκλα μου».

Η έμμεση πρόσκληση του Σταύρου Θεοδωράκη στην Αννα , στον Γιάννη Ραγκούση, τον Γιώργο Φλωρίδη, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και σε όσα στελέχη «έχουν δώσει μεταρρυθμιστικές μάχες στο παρελθόν», να συνδδικήσουν την αρχηγία ενός νέου κόμματος στον κεντρώο χώρο, ήταν χωρίς άλλο η είδηση της χθεσινής συνέντευξης Τύπου του επικεφαλής του Ποταμιού στη .

Κι αν κάτι κάνει την είδηση ακόμη μεγαλύτερη είναι η αντίδραση των τεσσάρων στελεχών που μεταξύ άλλων «φωτογράφισε» ο κ. όταν η «Κ» τους ζήτησε να σχολιάσουν την πρότασή του. Η κ. Αννα όχι μόνον χαρακτήρισε «γενναία» τη δέσμευση του κ. Θεοδωράκη να θυσιάσει το Ποτάμι, αλλά δήλωσε επί λέξει πως «αν πρόκειται να δημιουργηθεί ένα πραγματικά νέο κόμμα, όπως αυτό που συζητούμε τον τελευταίο καιρό, εννοείται πως όλοι θα διαθέσουμε τους εαυτούς μας». Αφησε έτσι για πρώτη φορά να εννοηθεί ότι σε μια εξ υπαρχής προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου μεταρρυθμιστικού κόμματος, η ίδια πιθανότατα θα ήταν και διεκδικήτρια της ηγεσίας του.

«Είναι ώρες τελικής ευθύνης για όλους μας», ήταν το σχόλιο και του Γιάννη Ραγκούση, μη αποκλείοντας έτσι και τη δική του συμμετοχή σε ένα νέο κεντρώο εγχείρημα. «Επειδή οι περιστάσεις είναι κρίσιμες για τη χώρα και οριακές για το κομματικό σύστημα, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα λάθη στον προοδευτικό χώρο», πρόσθεσε και επιφυλάχθηκε να γνωστοποιήσει σύντομα τη δική του συνολική πρόταση, μέσω της κίνησης «Με την επόμενη Ελλάδα» που έχει ιδρύσει.

Σημειώνεται δε ότι και οι κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Γιώργος Φλωρίδης, χωρίς να το πουν ευθέως, υπονόησαν στην «Κ» ότι η πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Ο μεν κ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε τον κ. Θεοδωράκη «να συνεχίσει να επιδεικνύει την ίδια επιμονή στην προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου φορέα», δηλώνοντας «βέβαιος ότι κάποια στιγμή θα γίνει, καθώς το ζητούν οι πολίτες», ο δε κ. Φλωρίδης υπενθύμισε ότι η διάλυση των υφιστάμενων κομμάτων αποτελεί πάγια πρότασή του.

Πρέπει, επίσης, να υπογραμμιστεί ότι ο κ. μάλλον για επικοινωνιακούς λόγους συμπεριέλαβε και την κ. Γεννηματά στην πρόσκλησή του, ενώ ξεκαθάρισε ότι αν και η έσχατη αυτή πρωτοβουλία του για συνεννόηση των κεντρώων δυνάμεων δεν τελεσφορήσει, το Ποτάμι θα ξαναδοκιμαστεί μόνο του στις κάλπες κι αν αποτύχει, ο ίδιος θα εγκαταλείψει την πολιτική. Στα δε σενάρια συνς του με τη η κατηγορηματική απάντηση που έδωσε ήταν «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρω θέση στις λίστες οποιουδήποτε άλλου κόμματος και αυτό αφορά το χθες, το σήμερα, το αύριο, το πάντα». Τέλος, προκάλεσε αίσθηση ότι χαιρέτισε ως θετική την πρωτοβουλία Φίλη να ενταχθούν τα των μεταναστών στο εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά αντιπρότεινε ως βέλτιστη λύση σε ένα πρώτο στάδιο τα να παρακολουθούν μαθήματα ελληνικών στους καταυλισμούς των προσφύγων, όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση