Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σπαζοκεφαλιά η ασφάλιση με δελτίο παροχής υπηρεσιών
Σπαζοκεφαλιά η ασφάλιση με δελτίο παροχής υπηρεσιών

Σπαζοκεφαλιά η ασφάλιση με δελτίο παροχής υπηρεσιών

Σε σπαζοκεφαλιά για δυνατούς λύτες μετατρέπεται η διαδικασία κοινωνικής ασφάλισης για τους ελεύθερους επαγγελματίες που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, δηλαδή μπλοκάκι, από έναν ή το πολύ δύο εργοδότες.

Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που προεξοφλούν ότι πρόκειται για έναν γραφειοκρατικό μηχανισμό, δύσκολα εφαρμόσιμο και ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει και σε ααραθέσεις μεταξύ εργαζομένων – εργοδοτών, σε λήξη της ς μεταξύ των δύο πλν, ακόμη και δικαστικές δδικήσεις.

Ειδικότερα, η εγκύκλιος για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπει ότι ο ασφαλισμένος που απαιτεί την ένταξή του στο καθεστώς επιμερισμού των εισφορών με τον εργοδότη του θα πρέπει να το αναγράφει στο δελτίο του. Αντίστοιχα, ο εργοδότης από την πλευρά του οφείλει να υποβάλει Αναλυτική Περιοδική Δήλωση με την πλήρη καταγραφή των εισφορών που αντιστοιχούν σε αυτόν και τον εργαζόμενο.

Στην περίπτωση που δεν το πράξει, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση στον Α δηλώνοντας το ΑΦΜ του αφεντικού του και όποια άλλα στοιχεία αποδεικνύουν ότι θα έπρεπε να υπαχθεί στο συγκεκριμένο καθεστώς ασφάλισης. Εάν ο εργοδότης εξακολουθήσει να αρνείται την υποβολή εισφορών, θα πρέπει να υποβάλει και τελικά ο Α θα κρίνει ώστε το τελικό της εισφοράς να αναζητείται ή να καταβάλλεται με την ετήσια στο τέλος κάθε χρόνου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση