Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σοβαρή η ρύπανση στη Σαλαμίνα
Σοβαρή η ρύπανση στη Σαλαμίνα

Σοβαρή η ρύπανση στη Σαλαμίνα

Η οσμή του πετρελίου είνι έντονη, μπαίνει στα ρουθούνια, στεγνώνει τα α, ενοχλεί στην αναπνοή. Τα σπίτια στην Κυνοσούρα και στα Σελήνια της Σαλαμίνας δείχνουν ερμητικά κλειστά, ακόμα και όσοι μένουν μόνιμα εκεί έχουν σφαλίσει πόρτες και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσουν μακριά την ενοχλητική μυρωδιά.

Όσοι μπορούσαν έφυγαν, όπως ο κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος και η σύζυγός του Σταυριανή, που διατηρούν εξοχική στην περιοχή. «Η κατάσταση από την Κυριακή ήταν απελπιστική. Μας έπιασε , τελικά αρχίσαμε να έχουμε ενοχλήσεις στην αναπνοή και αποφασίσαμε να φύγουμε», λένε.

Τα ξημερώματα της Κυριακής ένα δεξαμενιο βυθίστηκε κοντά στη βραχονησίδα Αταλάντη στην Ψυττάλεια. Το απόγευμα της ίδια ημέρας ο άνεμος έφερε την στην ανατολική ακτή της Σαλαμίνας, γεμίζοντας πίσσα τα πάντα σε μια ακτογραμμή μήκους 2,5 χιλιομέτρων. «Πριν από λίγες ημέρες η μας ήταν γυαλί, μια υπέροχη, έβλεπες τον βυθό από τα μισά του κόλπου. Σήμερα έχει δέκα εκατοστά μαζούτ», λέει ο Παν. Δεσποτόπουλος, κάτοικος της Κυνοσούρας. «Η βάρκα μου έχει γίνει μαύρη. Ποιος θα πληρώσει τον γερανό για να τη βγάλω έξω, ποιος θα πληρώσει το μάστορα για να την τρίψει και να την ξαναβάψει;», λέει ο γείτονάς του, Ανδρέας Αραβοσιτάς. «Είμαστε φτωχοί άνθρωποι, μας κατέστρεψαν».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση