Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σοβαρά προβλήματα στη Β. Ελλάδα εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης
Σοβαρά προβλήματα στη Β. Ελλάδα εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης

Σοβαρά προβλήματα στη Β. Ελλάδα εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης

 

Προβλήματα αντιμετωπίζουν από τις συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Τα προβλήματα κυρίως εντοπίζονται στο επαρχιακό και σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Σε μερικές περιοχές μάλιστα, έχουν σημειωθεί και με την κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Αναλυτικά:

Στον νομό Θεσσαλονίκης, κλειστός, λόγω υπερχείλισης χειμάρρου είναι ο από τα Λαγκαδίκια μέχρι το Σχολάρι Θεσσαλονίκης. Επίσης, παραμένει κλειστή η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Βελιγραδίου, στη γραμμή προς το Βελιγράδι, στο ύψος της Γέφυρας Θεσσαλονίκης, λόγω του εκτροχιασμού βαγονιών εμπορικής αμαξοστοιχίας, σήμερα το πρωί. Η μετακίνηση επιβατών του σιδηρόδρομου γίνεται με λεωφορεία του ΟΣΕ, μέχρι την Ειδομένη.

Στο νομό Ροδόπης, λόγω υπερχείλισης υδάτων του ποταμού Λίσσου, διακόπηκαν οι διαβάσεις στις περιοχές Ποντικόρεμα, Έβρενος – , Αετοκορυφή – Διώνη, Σκαλώματος – Δοκού, Κάλχα – Γρατίνης, οικ. Κομψάτου – Μωσαϊκού, Μεσοχωριού και Αγ. Μαρίνας Ιμέρου, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, μεταξύ των οικισμών Καλλυντηρίου και Οργάνης,.

Στην Ορεστιάδα, η σιδηροδρομική συγκοινωνία από όρια Αλεξανδρούπολης έως Ορμένιο έχει διακοπεί, λόγω υπερκάλυψης των γραμμών του ΟΣΕ, από τα . Η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι αποκατάστασης της ς από συνεργεία του ΟΣΕ.

Στον νομό Κιλκίς, η κυκλοφορία έχει διακοπεί, λόγω πλημμυρισμένου οδοστρώματος στην παλιά εθνική οδό Πολυκάστρου – Θεσσαλονίκης από τον Λιμνότοπο έως το Αξιοχώρι και λόγω υπερχείλισης παραπόταμου του Γαλλικού Ποταμού στις επαρχιακές οδούς Κιλκίς- Μελάνθιου (στη γέφυρα Κάτω Ποταμιάς), Μανδρών –Γαλλικού και Αργυρούπολης – Σεβαστού (Γέφυρα Σεβαστού).

Στη Χαλκιδική, λόγω υπερχειλίσεων ρεμάτων και χειμάρρων υπάρχουν διακοπές συγκοινωνίας στις επαρχιακές οδούς Ορμύλιας – Βραστάμων, Ν. Ηράκλειας – Ν. Καλλικράτειας (στο 3ο χλμ.), Βεριάς – Ν. Καλλικράτειας (στο 1ο χλμ), Ν. Καλλικράτειας – Σωζόπολης (στο 4ο χλμ) , στην παραλιακή οδό Ν. Ηράκλειας – Ν. Καλλικράτειας (στο 3ο χλμ.). Λόγω υπερχείλισης του ρέματος Τρίγλιας, διεκόπη η κυκλοφορία στην παραλιακή οδό Ν. Μουδανιών – Ν. Καλλικράτειας και στον παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, σε δύο σημεία και στα δύο ρεύματα (55ο και 58οχλμ.).

Στην Ημαθία, υπερχείλισε ο ποταμός Τριπόταμος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μακροχωρίου – Ταγαροχωρίου.

Στο νομό ς, στην επαρχιακή οδό προς Καστοριά (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ., διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω κατολίσθησης, στο 20οχλμ.

Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω παγετού-ς, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, από το 20ο χλμ. έως το 28ο χλμ. (στο 20ο χιλ, έκλεισε ο από ) της επαρχιακής οδού Καστοριάς – ς, μέσω Βιτσίου και στην επαρχιακή οδό Άρνισσας μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, από 11ο έως 25ο χλμ.

Πηγή: newsbomb.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση