Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σουλτς: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν εγκατέλειψε την γραμμή της ΕΕ»
Σουλτς: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν εγκατέλειψε την γραμμή της ΕΕ»

Σουλτς: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν εγκατέλειψε την γραμμή της ΕΕ»

Ο Αλέξης ς δεν παρεξέκλινε από την κοινή γραμμή της ΕΕ κατά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Παρόλη την εγκαρδιότητα μεταξύ του κ. Πούτιν και του κ. , δεν εγκατέλειψε την γραμμή, την οποία αναμέναμε από εκείνον», δήλωσε ο κ. Σουλτς στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF και πρόσθεσε ότι αυτό τον καθησυχάζει, καθώς, όπως επισήμανε, ο κ. Τσίπρας έχει να ικανοποιήσει δύο κοινές γνώμες, αυτήν στην ίδια του τη χώρα και αυτήν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είχε απευθύνει σαφή προειδοποίηση προς τον Αλέξη Τσίπρα να ανταποδώσει την κοινοτική αλληλεγγύη και να μη διαρρήξει την ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική στο ζήτημα των κυρώσεων εναντίον της ς. Σε συνέντευξή του στην Bild κάλεσε τον κ. Τσίπρα να μην πάρει από τη . Παράλληλα, με του στην Münchner Merkur ο κ. Σουλτς ανέφερε: «Η Ελλάδα απαιτεί και εξασφαλίζει μεγάλη αλληλεγγύη από την Ε.Ε. Γι' αυτό μπορούμε να ζητήσουμε από την Ελλάδα να μη σταματήσει μονομερώς αυτή η αλληλεγγύη μέσα από την απόσυρσή της από τα κοινά μέτρα». Σε συνέντευξή του, εξάλλου, στο Tagesspiegel, ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών Αϊβάρας Αμπρομαβίτσιους δήλωσε πως «είναι απογοητευτικό να βλέπει κανείς ορισμένα κράτη να βάζουν τα βραχυπρόθεμα οικονομικά οφέλη πάνω από τις ανθρώπινες ».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση