Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σωτ. Τσιόδρας: Δεν συστήνεται η γενικευμένη χρήση μασκών και γαντιών
Σωτ. Τσιόδρας: Δεν συστήνεται η γενικευμένη χρήση μασκών και γαντιών

Σωτ. Τσιόδρας: Δεν συστήνεται η γενικευμένη χρήση μασκών και γαντιών

Την ξεκάθαρη άποψη ότι δεν συστήνεται η γενικευμένη χρήση μάσκας και γαντιών μίας χρήσης εκτός σπιτιού εξέφρασε στη νέα ενημέρωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σ. Τσιόδρας.

Ωστόσο, επισήμανε ότι η χρήση μάσκας ίσως επαναξιολογηθεί αν με τα επιδημιολογικά όπως αυτά διαμορφώνονται στη χ μας κυρίως για την πιθανή μέταδοση του ιού από ασυμπτωματικούς ή ασθενείς με ήπια συμπτώματα.

Ο κος Τσιόδρας συμπλήρωσε ότι δεν συστήνεται ή μπορεί ακόμη να είναι και επικίνδυνη η χρήση ιατρικών μασκών με βαλβίδα ( υψηλής αναπνευστικής προστασίας),  από τον γενικό πληθυσμό.

«Οι αυτές δεν κάνουν για τον γενικό πληθυσμό. Μπορεί να είναι ακόμη και επικίνδυνες γιατί μπορεί να μεταδώσουν τη νόσο. Είναι χρήσιμες για τους γιατρούς που εργάζονται στις ΜΕΘ και τους αναισθησιολόγους», ανέφερε.

Πάντως ο κος Τσιόδρας επισήμανε ότι αν με τα  επιδημιολογικά και σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσαν να υπάρξουν οφέλη από τη χρήση της μάσκας.

Όσον αφορά τα και τη χρήση τους από τον γενικό πληθυσμό, τόνισε ότι «υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι η  χρήση τους προστατεύει από τη μόλυνση με τον ιό. Ενώ οι προθέσεις είναι καλές από τη χρήση γαντιών, η χρήση γαντιών μίας χρήσης αδιακρίτως, είναι σε μεγάλο βαθμό μάταιη και μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη βλάβη παρά καλό».

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι πολλοί φοράμε   πιστεύοντας ότι μας προστατεύουν με κάποιον τρόπο.

«Τα γάντια όμως μίας χρήσης δεν είναι σχεδιασμένα για εκτεταμένη χρήση. Επίσης, η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια μπορεί να οδηγήσει σε ψευδή αίσθηση ς. Ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια», επισήμανε και κατέληξε ότι με τα γάντια μπορούμε να μεταφέρουμε τον ιό σε άλλες επιφάνειες.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση