Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σκουρλέτης: Σκεφτόμαστε να αποσυνδεθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές από τις ευρωεκλογές
Σκουρλέτης: Σκεφτόμαστε να αποσυνδεθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές από τις ευρωεκλογές

Σκουρλέτης: Σκεφτόμαστε να αποσυνδεθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές από τις ευρωεκλογές

«Οι υτοδιοικητικές εκλογές είνι προσδιορισμένο το πότε θα γίνουν, δηλαδή στο το τέλος της θητείας. Όμως, εκείνο το οποίο έχουμε ως σκέψη, είναι να αποσυνδεθούν από τις ευρωεκλογές. Κατά συνέπεια, από τη στιγμή που κάτι τέτοιο θα γίνει νόμος του κράτους, τότε θα πάμε κάποιους μήνες πιο πέρα τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Εσωτερικών Πάνος , μετά την συνάντηση που είχε στην Τρίπολη, με δημάρχους της Αρκαδίας.

Όσον φορά στο εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Πάνος είπε ότι «η πρόταση της ς είναι αυτή που πάντοτε λέγαμε, δηλαδή η καθιέρωση της απλής αναλογικής, ενός γνήσιου αντιπροσωπευτικού συστήματος, το οποίο δεν θα αλλοιώνει τους τοπικούς συσχετισμούς».

Σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης με τους δημάρχους, ο είπε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκαινιάσει μία διαδικασία απευθείας ς με τους δήμους και τις περιφέρειες, γιατί έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να εστιάσουμε σε συγκεκριμένα τοπικά προτα και να ανταλλάξουμε εμπειρίες συνολικά για τα θέματα της αυτοδιοίκησης». Επίσης, πρόσθεσε ότι «κατά την διάρκεια της σύσκεψης αναφερθήκαμε σε συγκεκριμένα προτα που απασχολούν τους δήμους και τις δυνατότητες που έχουμε για να κάνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση