Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Σκόπιμες διαρροές κατήγγειλε ο Γ. Πανούσης
Σκόπιμες διαρροές κατήγγειλε ο Γ. Πανούσης

Σκόπιμες διαρροές κατήγγειλε ο Γ. Πανούσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται πλέον στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι έρευνες που διατάχθηκαν μετά τις του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση για απειλές σε βάρος του και για σχέσεις πολιτικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος με υποδίκους για τρομοκρατία, με αποτέλεσμα την περαιτέρω στοχοποίησή του. Η κατάθεση του πρώην υπουργού επί δύο ημέρες στον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, Δημήτριο Δασούλα, ο οποίος χειρίζεται την έρευνα μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα για τη διερεύνηση σε βάθος όσων ο κ. Πανούσης κατήγγειλε, αλλά και όσων οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη περιέλα σε μηνυτήρια τους.

Ο Γιάννης Πανούσης, σύμφωνα με πληροφορίες, και ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου επέμεινε στις αρχικές του περί απειλών κατά της ζωής του αλλά και για όσα είχε πει για σχέσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος με υποδίκους για τρομοκρατική δράση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός ρωτήθηκε αναλυτικά για τα ενημερωτικά σημειώματα που προσκόμισε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου περιλαμβάνονται στοιχεία για τη στοχοποίησή του αλλά και την απειλή κατά της ζωής του, διευκρινίζοντας πως βρέθηκαν στα χέρια του από κοινοποιήσεις της όταν ήταν υπουργός.

Στα προσκομισθέντα από τον πρώην υπουργό έγγραφα, σύμφωνα με πληροφορίες –και αυτό εκτιμάται ως σημαντικό– δεν περιλαμβάνονται διάλογοι που είδαν το φως της ς μετά τις καταγγελίες του, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Πανούσης να μιλήσει για σκόπιμες διαρροές μετά το τέλος της κατάθεσής του και να αφήσει υπαινιγμούς πως κάποιοι διέρρευσαν, όσα διέρρευσαν, για τους δικούς τους λόγους. «Εγώ δεν διαρρέω, η Δικαιοσύνη δεν διαρρέει, ποιος διαρρέει;» αναρωτήθηκε με νόημα ο πρώην υπουργός, ο οποίος πάντως δεν προσκόμισε, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί, πρόσθετα στοιχεία για την υπόθεση των καταγγελιών του.

Οι εισαγγελικές αρχές που έχουν αναλάβει την έρευνα –διπλή– για τις καταγγελίες Πανούση και για τη μηνυτήρια των υπουργών κ. Παρασκευόπουλου και Τόσκα για τις διαρροές και τη γνησιότητα όσων είδαν το φως της ς, εμμένουν στη διερεύνηση και των προηγούμενων επιθέσεων που είχαν αποδέκτη τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Για τον λόγο αυτό, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δασούλας επέμεινε με πολλές ερωτήσεις προς τον πρώην υπουργό για τις επιθέσεις που είχε δεχθεί, στο γραφείο του με τοποθέτηση ς το 2009 και στο το 2010.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση