Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σκληρός διάλογος του πρωθυπουργού με τον Ντ. Τουσκ
Σκληρός διάλογος του πρωθυπουργού με τον Ντ. Τουσκ

Σκληρός διάλογος του πρωθυπουργού με τον Ντ. Τουσκ

Οι εξελίξεις λαμβάνουν, πλέον, χαρακτηριστικά τελεσιγράφου, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, να υποδέχεται στη χθεσινή Σύνοδο τον κ. Αλ. , με τη φράση «το παιχνίδι τελείωσε» (game is over). Ο απάντησε παραπέμποντας στα 1,5 εκατ. ανέργων και 3 εκατ. φτωχών στην Ελλάδα και μίλησε για χιλιάδες οικογένειες που ζουν μόνο με τη σύνταξη των παππούδων, για να προσθέσει ότι «αυτό δεν είναι παιχνίδι», ενώ του ζήτησε να μην υποτιμά το μέχρι πού μπορεί να φθάσει ένας λαός όταν αισθάνεται ταπεινωμένος.

Δήλωσε, δε, αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις στο , πρόωρων συντάξεων και ενοποίηση ταμείων και μίλησε για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο. «Ο ιστορικός του μέλλοντος δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία», τόνισε.

Nέα στις δραματικές για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εταίρους, τουλάχιστον μέχρι αύριο, προέκυψε από τη χθεσινή ημέρα πολύωρων διαπραγματεύσεων, που δεν έδωσαν «λευκό καπνό». Ως νέο ορόσημο τίθεται η του Eurogroup, πιθανότατα αύριο, χωρίς να αποκλείεται μετάθεσή του για την Κυριακή, στην οποία θα καταβληθεί μια ακόμη προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας, ενώ στο ενδιάμεσο θα συνεχισθούν οι σε επίπεδο τεχνικό και σε επίπεδο Euro Working Group, με στόχο τη σύγκλιση ανάμεσα στις δύο προτάσεις, αυτή της κυβέρνησης και εκείνης που κατατέθηκε από τους .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξουδετερώθηκαν πέντε #οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στις Πλάκες #οβίδες - https://t.co/pzKnc3oxwG -

  • Γ. Καραμάνος: «Χρυσή ευκαιρία ΤΩΡΑ για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος» - https://t.co/rccgl8nmJV… -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές Εξετάσεις υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/ZcY5zyNXCB -

"Αλιεύοντας" την είδηση