Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Το σκληρό πόκερ για τις τέσσερις άδειες
Το σκληρό πόκερ για τις τέσσερις άδειες

Το σκληρό πόκερ για τις τέσσερις άδειες

Σε ένα παιχνίδι πόκερ για δυνατούς παίκτες εξελίχθηκε η διαδικασία χορήγησης των αδειών.

Και νικητής –αν θεωρείται κάποιος νικητής που εξαναγκάστηκε να καταβάλει λύτρα αξίας 43,6 εκατ. ευρώ για να διασφαλίσει μια τηλεοπτική – απεδείχθη η ομάδα του . Κινούμενη έξυπνα, κατόρθωσε να εξασφαλίσει την 1η από τις 4 άδειες με σαφώς λιγότερα –συγκριτικά– χρήματα από όλους τους άλλους συνδιεκδικητές της, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να ποντάρουν πολύ μεγαλύτερα ποσά. Μάλιστα, οι όμιλοι των κ. Μαρινάκη και Καλογρίτσα, «χτυπώντας» τις άδειες με 73,9 εκατ. ευρώ και 52,6 εκατ. ευρώ, καλούνται στο εξής να κάνουν και άλλες τόσες για να βγουν στον αέρα.

Το γεγονός ότι η ομάδα του έμελλε να είναι ο καλύτερος παίκτης στο πόκερ που έστησε η κυβέρνηση, αποδεικνύεται και από ένα ακόμη απίστευτο που συνέβη. Δύο όμιλοι και συγκεκριμένα ο Αlpha και αυτός του κ. Σαββίδη έκαναν προσφορές άνω των 60 εκατ. ευρώ –δηλαδή 20 εκατ. ευρώ περισσότερα από τον – και παρόλ’ αυτά δεν εξασφάλισαν . Τούτο συνέβη, διότι κάθε επόμενη από την πρώτη διεκδικήθηκε σε πολύ υψηλότερα τιμήματα.

Το γεγονός αυτό, όμως, από μόνο του δείχνει και πόσο στρεβλή απεδείχθη τελικώς όλη η διαδικασία και ας επαίρεται η κυβέρνηση ότι «πήρε από τους καναλάρχες το μυθώδες των 246 εκατ. ευρώ». Διότι το ζητούμενο δεν είναι ασφαλώς ποιοι πήραν τις τέσσερις άδειες, αλλά αν με τα ποσά που τις διασφάλισαν μπορούν να εξασφαλίσουν τη των επιχειρήσεών τους.

Ως προς τη στρατηγική που επέλεξαν οι άλλοι διεκδικητές, τον τόνο έδωσε πρώτος ο κ. Καλογρίτσας. Εκείνος ήταν που ανέβασε αμέσως το κασέ της πρώτης άδειας πάνω από τα 40 εκατ. ευρώ, δείχνοντας πόσο επιθυμούσε να την εξασφαλίσει, κάτι που πέτυχε στη δεύτερη άδεια με 52,6 εκατ. ευρώ. Σφόδρα απεδείχθη ότι επιθυμούσε άδεια και ο κ. Κυριακού, που κατέθεσε τη μεγαλύτερη απ’ όλους προσφορά με 75,9 εκατ. ευρώ εξασφαλίζοντας την τρίτη άδεια. Οπως βέβαια και ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος κάνοντας εσφαλμένες προβλέψεις για τους αντιπάλους στο τελικό στάδιο κάθε πλειστηριασμού εξασφάλισε τελικώς την τέταρτη με 73,9 εκατ. ευρώ. Στο τέλος, δε, έπαιξε επί της ουσίας χωρίς αντίπαλο, καθώς ο έτερος διεκδικητής της 4ης άδειας κ. Σαββίδης έμεινε στα 61 εκατ., θεωρώντας κάθε επιπλέον προσφορά εξωφρενική. Λάθη τακτικής έκανε βέβαια και ο Αlpha που προσέφερε 60 εκατ. ευρώ χωρίς να βγει νικητής, ενώ τα δύο κανάλια που είχαν πίσω τους τον κ. Βαρδινογιάννη (STAR, κανάλι Κύπρου) απεδείχθη ότι δεν επιδίωξαν να μπουν καν σε αυτό το εξωπραγματικό παιχνίδι προσφέροντας κατ’ ανώτατον 18 εκατ. ευρώ

Τι μέλλει γενέσθαι ουδείς το γνωρίζει. Δεν είναι απίθανο όλο τον διαγωνισμό να τον κρίνει αντισυνταγματικό η ολομέλεια του , ενώ κανείς βέβαια δεν μπορεί να προβλέψει και τις των ομίλων του STAR και του Αlpha, οι εργαζόμενοι των οποίων απειλούνται να χάσουν τη δουλειά τους, λόγω της αναίτιας, όπως απεδείχθη, επιλογής της κυβέρνησης να χορηγήσει μόνον 4 άδειες.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου έτρεξε για τη “Φλόγα” #ποδηλασίαΝίκηςΒόλου - https://t.co/FE3NdPFOqP -

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

"Αλιεύοντας" την είδηση