Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τη ΝΔ για την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τη ΝΔ για την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τη ΝΔ για την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ

«Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό να έχει κάνει τέτοιες θυσίες με πόνο και προσπάθεια, για να φτάσουμε μέσα σε δυο χρόνια ς ΣΥΡΙΖΑ- να τολμάει ένα στέλεχος της ς να λέει ότι όλες οι θυσίες μπορεί να πάνε χαμένες», δήλωσε η ς της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη σχετικά με το νόμισμα.

«Να εξηγήσουν τι κάνουν και τι μπορούν να κάνουν. Αν δεν μπορούν, να προχωρήσουν σε . Δεν έχουν δικαίωμα να ρίξουν την πατρίδα στην άβυσσο της αβεβαιότητας», είπε από την πλευρά της η ευρως της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη. «Η χ και η κυβέρνηση έδωσε το δικαίωμα στους δανειστές να έρχονται να ζητούν τέτοιες απαιτήσεις. Αναμένω μια πολύ ξεκάθαρη απάντηση», πρόσθεσε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης και για την απορρόφηση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ ενώ από την πλευρά του ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ για το ΕΣΠΑ, Χρήστος Δήμας εξήγησε ότι «Την που η αγορά διψάει για , λόγω ανεπάρκειας και καθυστερήσεων της κυβέρνησης, τα χρήματα δεν τα εκμεταλλευόμαστε και κάποια επιστρέφουν στην Ευρώπη». Επιπλέον δήλωσε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, ο στόχος ήταν να απορροφηθούν 2,28 δισ., τελικά απορροφήθηκαν 1,61 δισ. ευρώ, λιγότερα δηλαδή κατά 30%. Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα, ενώ σχολίασε πως «αν είχαν πέσει 1,6 δισ. ευρώ στην πραγματική αγορά, θα το είχαμε αντιληφθεί όλοι μας».

Σημειώνεται ότι ο κ. Ξυδάκης , σε συνέντευξή του το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι ανέφερε χαρακτηριστικά «Άμα ανοίξουν οι άλλοι τη συζήτηση για τη δραχμή, εσύ τι θα πεις; Εγώ δεν κουβεντιάζω; Όταν το λέει ο κ. , τι θα πεις;». Η φράση του ερμηνεύτηκε από κάποια ΜΜΕ ότι υποστηρίζει επιστροφή στη δραχμή, γεγονός που διαψεύδει ο πρώην υπουργός.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση