Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τη ΝΔ για την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τη ΝΔ για την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τη ΝΔ για την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ

«Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό να έχει κάνει τέτοιες θυσίες με πόνο και προσπάθεια, για να φτάσουμε μέσα σε δυο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- να τολμάει ένα στέλεχος της κυβέρνησης να λέει ότι όλες οι θυσίες μπορεί να πάνε χαμένες», δήλωσε η βουλευτής της Δ και πρώην υπουργός, τόρα , σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη σχετικά με το νόμισμα.

«Να εξηγήσουν τι κάνουν και τι μπορούν να κάνουν. Αν δεν μπορούν, να προχωρήσουν σε εκλογές. Δεν έχουν δικαίωμα να ρίξουν την πατρίδα στην άβυσσο της αβεβαιότητας», είπε από την πλευρά της η ευρωβουλευτής της ΝΔ, . «Η χώρα και η κυβέρνηση έδωσε το δικαίωμα στους δανειστές να έρχονται να ζητούν τέτοιες απαιτήσεις. Αναμένω μια πολύ ξεκάθαρη απάντηση», πρόσθεσε.

Η Ντόρα εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης και για την απορρόφηση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ ενώ από την πλευρά του ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ για το ΕΣΠΑ, Χρήστος Δήμας εξήγησε ότι «Την ώρα που η αγορά διψάει για ρευστότητα, λόγω ανεπάρκειας και καθυστερήσεων της κυβέρνησης, τα δεν τα εκμεταλλευόμαστε και κάποια επιστρέφουν στην Ευρώπη». Επιπλέον δήλωσε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, ο στόχος ήταν να απορροφηθούν 2,28 δισ., τελικά απορροφήθηκαν 1,61 δισ. ευρώ, λιγότερα δηλαδή κατά 30%. Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα, ενώ σχολίασε πως «αν είχαν πέσει 1,6 δισ. ευρώ στην πραγματική αγορά, θα το είχαμε αντιληφθεί όλοι μας».

Σημειώνεται ότι ο κ. Ξυδάκης , σε συνέντευξή του το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι ανέφερε χαρακτηριστικά «Άμα ανοίξουν οι άλλοι τη συζήτηση για τη , εσύ τι θα πεις; Εγώ δεν κουβεντιάζω; Όταν το λέει ο κ. Σόιμπλε, τι θα πεις;». Η φράση του ερμηνεύτηκε από κάποια ότι υποστηρίζει επιστροφή στη , γεγονός που διαψεύδει ο πρώην υπουργός.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση