Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σκληρή απάντηση των δικαστών του ΣτΕ
Σκληρή απάντηση των δικαστών του ΣτΕ

Σκληρή απάντηση των δικαστών του ΣτΕ

Σκλήρη απάντηση στις του Προέδρου του κ. Νίκου Σακελλαρίου ενώπιον της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ενώσεως Εισαγγελέων, όπου έκανε μνεία αποφάσεων του Δικαστηρίου «για τα μνημόνια και το PSI», τονίζοντας ότι «και εμείς έχουμε ευθύνες» αλλά και σε δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου έδωσαν με ανακοίνωσή του οι του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι του ανωτάτου δικαστηρίου με της Ενώσεώς τους εκδηλώνουν την έντονη αντίθεσή τους σε τέτοιου είδους τοποθετήσεις και μεταξύ άλλων τονίζουν «την έντονη δυσαρέσκεια τους και την πλήρη αποδοκιμαςία κάθε προσπάθειας υποβάθμισης του κύρους του δικαστηρίου και των λειτουργών του, κάμψης του φρονήματός τους, σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής τους και κατά συνέπεια υπομόνευση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο θεσμό».

 Η Ένωση των Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας επισημαίνει ότι οι σημαντικές αυτές αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου, ελήφθησαν με ευρύτατη πλειοψηφία και δικάστηκαν από διευρημένες συνθέσεις ενώ επικυρώθηκαν από δικαστικούς σχηματισμούς τόσο του Ευρωπαίκού Δικαστηρίου, όσο και του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση