Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σκα Κέλλερ στη Λέσβο:«Δεν μπορούν τα νησιά να σηκώνουν το βάρος όλης της Ευρώπης»
Σκα Κέλλερ στη Λέσβο:«Δεν μπορούν τα νησιά να σηκώνουν το βάρος όλης της Ευρώπης»

Σκα Κέλλερ στη Λέσβο:«Δεν μπορούν τα νησιά να σηκώνουν το βάρος όλης της Ευρώπης»

Τη Λέσβο επισκέφτηκε την Τετάρτη 25 και Πέμπτη, 26 Απριλίου, η πρόεδρος της Ευρω-ομάδας των Πρασίνων/Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, Σκα Κέλεργια να ενημερωθεί και να δει από κοντά την κατάσταση όσον αφορά στο στην , ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου.

Η Σκα Κέλλερ συνοδευόμενη από τον συντονιστή της Περιφερειακής Οργάνωσης Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλη Μπάκα, συνάντησε τον δήμαρχο Λέσβου, Σπ. Γαληνό, ο οποίος μετέφερε την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στο νησί με την εξέλιξη της προσφυγικής κρίσης.

Η αντιπροσωπεία των Πρασίνων συναντήθηκε επίσης με  φορείς, εθελοντές και πρόσφυγες, επισκεπτόμενη δομές παροχής ς, όπου ενημερώθηκε από τους υπευθύνους για τη ανάγκη στήριξης και ενδυνάμωσης των δομών αυτών καθώς προσφέρουν πολύ σημαντικές υπηρεσίες, για την και ιδιαίτερα την ψυχολογική υποστήριξη προσφύγων, ιδιαίτερα για , οικογένειες και ανηλίκους ασυνόδευτους πρόσφυγες.

Η Σκα Κέλλερ ενημερώθηκε για την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στο νησί παρακολουθώντας την εβδομαδιαία συνάντηση όλων των φορέων και οργανώσεων που εμπλέκονται στο προσφυγικό ενώ επισκέφτηκε και το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ς όπου ενημερώθηκε από το Διευθυντή του κέντρου για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν.

Ολοκληρώνοντας την της, η Σκα Κέλλερ έκανε την παρακάτω δήλωση: «Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτομαι τη Λέσβο τα τελευταία χρόνια και χαίρομαι γιατί συνάντησα και σήμερα ανθρώπους που στέκονται αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και προσπαθούν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους να βελτιώσουν τη διαβίωση τους. Δυστυχώς όμως, χιλιάδες προσφύγων έχουν «παγιδευτεί» στα νησιά της Ελλάδας και δεν μπορούμε να αφήσουμε τα νησιά να σηκώσουν μόνα τους αυτό το βάρος. Απαιτείται να εφαρμοστεί η ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων προς την ενδοχώρα σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η άμεση ενεργοποίηση όλων των χωρών για την παροχή ς στην Ελλάδα όπως και η επανατοποθέτηση των προσφύγων από την Ελλάδα σε όλες τις χώρες της καθώς δεν αποτελεί λύση να τους σπρώχνουμε απλά πέρα από τα της κάθε χώρας».

"Αλιεύοντας" την είδηση