Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Σύνοδος Πρυτάνεων για ΠΝΠ
Σύνοδος Πρυτάνεων για ΠΝΠ

Σύνοδος Πρυτάνεων για ΠΝΠ

Στην έκτακτη σύνοδο του Σαββάτου θα καθορίσει τη στάση της η των πρυτάνεων, μετά από που ελήφθη στη σημερινή έκτακτη τηλεδιάσκεψη της Συνόδου Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων, με αφορμή την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η σύνοδος, σε σχετική ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι τα πανεπιστήμια είναι σε οικτρή οικονομική κατάσταση, λόγω των συνεχών μειώσεων των προϋπολογισμών και της μη καταβολής δόσεων επιχορήγησης το 2015 και παραμένουν με δυσκολία ανοικτά, καλύπτοντας τις βασικές τους ανάγκες από τα ταμειακά υπόλοιπα των τακτικών προϋπολογισμών των προηγουμένων ετών.

Οι πόροι που έχουν διατεθεί στις Σχολές, αναφέρει η Σύνοδος, αφορούν σε συγκεκριμένους σκοπούς, όπως η εκτέλεση ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων στα οποία απασχολούνται δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες – μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταδιδακτορικοί υπότροφοι. Παράλληλα, ενισχύουν τα πανεπιστήμια συμπληρώνοντας τις ελλιπείς κρατικές επιχορηγήσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στη Ν.Ιωνία #κάδοςαπορριμμάτων - https://t.co/s4u6KJpi9Y -

  • Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου #ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ - https://t.co/h0rUxNP2uL -

  • Αλλάζει η Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο #ΠλατείαΠανεπιστημίου - https://t.co/tlflENxplQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση