Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Σύνοδος Πρυτάνεων για ΠΝΠ
Σύνοδος Πρυτάνεων για ΠΝΠ

Σύνοδος Πρυτάνεων για ΠΝΠ

Στην έκτκτη σύνοδο του Σββάτου θα καθορίσει τη στάση της η σύνοδος των πρυτάνεων, μετά από απόφαση που ελήφθη στη σημερινή έκτακτη της Συνόδου Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων, με αφορμή την έκδοση της Πράξης ομοθετικού Περιεχομένου για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η σύνοδος, σε σχετική ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι τα πανεπιστήμια είναι σε οικτρή οικονομική κατάσταση, λόγω των συνεχών μειώσεων των προϋπολογισμών και της μη καταβολής δόσεων ς το 2015 και παραμένουν με δυσκολία ανοικτά, καλύπτοντας τις βασικές τους ανάγκες από τα ταμειακά υπόλοιπα των τακτικών προϋπολογισμών των προηγουμένων ετών.

Οι πόροι που έχουν διατεθεί στις Σχολές, αναφέρει η Σύνοδος, αφορούν σε συγκεκριμέ σκοπούς, όπως η ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων στα οποία απασχολούνται δεκάδες χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες – μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταδιδακτορικοί υπότροφοι. Παράλληλα, ενισχύουν τα πανεπιστήμια συμπληρώνοντας τις ελλιπείς κρατικές επιχορηγήσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση