Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Συνέντευξη Τύπου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Αθήνα
Συνέντευξη Τύπου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Αθήνα

Συνέντευξη Τύπου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Αθήνα

“Το σήμερα είναι μια άλλη μέρα. Η αλλαγή για να είναι ριζική πρέπει να είναι βιώσιμη.” Αυτό προέκυψε από τη τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων,  της συν-Προέδρου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος,  Μόνικα Φρασόνι, της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων και του οικολόγου πράσινου βουλευτή με τον στη Β’ Αθήνας, Γιώργου Δημαρά.

Η κυρία Φρασόνι έφτασε την Δευτέρα στην για επαφές με μέλη της κυβέρνησης, συνοδευόμενη από την Γενική Γραμματέα του ΕΠΚ, Μαρ Γκαρσία, την Γκεντολίν Ντελμπός του Γαλλικού Πράσινου Κόμματος και την Βούλα Τσέτση, Γραμματέα της Ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων.

Η αποστολή συναντήθηκε προηγουμένως με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη, τον Υπουργό Επικρατείας για θέματα Διαφάνειας, Π. Νικολούδη, τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Τσιρώνη, με τον Υπουργό ΠΑΠΕΝ, Π. Λαφαζάνη και με τον οικολόγο πράσινο βουλευτή με τον στη Β’ Αθήνας, Γ. Δημαρά.

Στη τύπου η Μόνικα Φρασόνι αναφέρθηκε κατ΄αρχήν στη σημασία της επίσκεψης αυτής μέσα στις ειδικές σημερινές συνθήκες, τονίζοντας ότι η ελληνική εμπειρία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την προοπτική όλης της Ευρώπης. Η συνπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος αξιολόγησε ως ιδιαίτερα θετικές τις συζητήσεις με μέλη της σχετικά με τη δρομολογούμενη νέα οικονομική , μέσα από την πάταξη της διαφθοράς αλλά και στοχευμένες παρεμβάσεις για τη στήριξη μικρομεσαίων και κοινωνικών επιχειρήσεων (και με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων). Επισήμανε όμως με έμφαση την ανάγκη για ριζική αλλαγή κατεύθυνσης και προτεραιοτήτων σε κρίσιμα θέματα, όπως η παραγωγή ενέργειας, οι εξορύξεις, η διαχείριση των απορριμμάτων, η προστασία και αξιοποίηση των δημόσιων αγαθών και χώρων, με έμφαση στις αρχές της βιωσιμότητας που η πολιτική προτάσσει.

Ειδικότερα η κ. Φρασόνι επέμεινε στην ανάγκη για αναζήτηση νέων εναλλακτικών λύσεων και την ακύρωση μη βιώσιμων επιλογών όπως η νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαίδα V, οι εξορύξεις χρυσού στην Χαλκιδική και υδρογονανθράκων, αλλά και η «αξιοποίηση» των ακτών για τη δημιουργία μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων.  Τόνισε δε ότι οι Ευρωπαίοι Πράσινοι σε συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους (που συμμετέχουν στην νέα Ελληνική ) είναι διαθέσιμοι να συμβάλλουν με συγκεκριμένες εναλλακτικές .

Στα παραπάνω θέματα και στη δράση των Οικολόγων Πράσινων μέσα από την και τη Βουλή αλλά και την κοινωνία, αναφέρθηκαν η Συντονίστρια της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Χριστίνα Ευθυμιάτου και ο Βουλευτής Β΄Αθήνας Γιώργος .

Μετά την συνέντευξη τύπου, αργά το απόγευμα ακολούθησε στρογγυλό τραπέζι με την συμμετοχή των μελών του ΕΠΚ, μελών των Οικολόγων Πράσινων, του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη αλλά και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, μη κυβερνητικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οικονομική ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Νοτίου Πηλίου - https://t.co/ZiXV7tpJB0… -

  • - https://t.co/5PY8XQt1hg -

  • Σύλληψη 26χρονου για #κλοπές και ληστείες  #κλοπές - https://t.co/xxAeKqUf8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση