Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Α. ΚΏΝΣΤΑ ΚΑΙ Δ. ΚΑΖΑΚΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΣΤΟ ΒΌΛΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Α. ΚΏΝΣΤΑ ΚΑΙ Δ. ΚΑΖΑΚΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΣΤΟ ΒΌΛΟ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Α. ΚΏΝΣΤΑ ΚΑΙ Δ. ΚΑΖΑΚΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΣΤΟ ΒΌΛΟ

«Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει υπερβεί τη λαϊκή εντολή»

Στην «αδήριτη ανάγκη μη αναγνώρισης και μονομερούς διαγραφής του παράνομου χρέους και την υιοθέτηση εθνικού κρατικού νομίσματος, με όρους εθνικής κυριαρχίας», αναφέρθηκε ο δικηγόρος και ’ Συντονιστής της Π.. του Ε.ΠΑ.Μ. κ. Αναστάσιος Κώνστας και ο οικονομολόγος αναλυτής και ιδρυτικό μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. κ. Δημήτρης Καζάκης, σε τύπου που παραχώρησαν στο γραφείο του Ε.ΠΑ.Μ. στο Βόλο.

Προσεγγίζοντας το θέμα της διαγραφής του χρέους από την νομική πλευρά, ο κ. Κώνστας τόνισε ότι «βάσει τόσο του διεθνούς όσο και του εσωτερικού Δικαίου, κάθε εθνικό κράτος έχει νόμιμο δικαίωμα και υποχρέωση να διαγράψει μονομερώς τα χρέη του, προκειμένου να διασωθούν οι του. Κι αυτό διότι ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι γενικά αποδεκτός κανόνας του διεθνούς Δικαίου και η ύψιστη νομική κατάκτηση του σύγχρονου πολιτισμού μας». Πρόσθεσε δε, ότι «για το Ε.ΠΑ.Μ., το ζήτημα της μονομερούς διαγραφής του χρέους με ταυτόχρονη επιστροφή σε συνιστά την απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της Πατρίδας μας».

Απ’ την πλευρά του, ο κ. Καζάκης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα έχει υπερβεί τη λαϊκή εντολή που ήταν να εξαντληθεί η δυνατότητα διαπραγμάτευσης εντός του ευρώ, αλλά όχι πάση θυσία μέσα στο ευρώ.Μια πολιτικά έντιμη κυβέρνηση θα ζητούσε από τον λαό να αποφασίσει». Επισήμανε επίσης, ότι «το κράτος έχει στραγγαλιστεί οικονομικά, προσπαθώντας να πληρώσει τις προς το », και υπογράμμισε χαρακττηριστικά, ότι αυτή τη στιγμή «είμαστε με την πλάτη στον τοίχο σαν χώρα και προσπαθούν οι να επιβάλουν με κάθε τρόπο τις δικές τους επιλογές. Αυτό που θα ‘πρεπε να κάνει η κυβέρνηση, είναι αναστολή πληρωμής του χρέους προς το και την ΕΚΤ, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο».

Οι κ.κ. Α. Κώνστας και Δ. Καζάκης είναι ομιλητές στην ανοιχτή ομιλία-συζήτηση που διοργανώνει ο Τομέας Θεσσαλίας του Μετώπου, σήμερα Σάββατο 30 Μαΐου 2015, στις 7.30 μ.μ., στην παραλία του (απέναντι από το κτίριο Παπαστράτου).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνταγματικός ο Νόμος Χατζηδάκη 4865/20 για την αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών - https://t.co/1kZCRb35kQ… -

  • Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας - https://t.co/J8FYmP5vU6… -

  • #συλλήψεις και πρόστιμα στη Μαγνησία #συλλήψεις - https://t.co/MzAQZUgiJQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση