Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Συνελήφθη ο Θωμάς Λιακουνάκος
Συνελήφθη ο Θωμάς Λιακουνάκος

Συνελήφθη ο Θωμάς Λιακουνάκος

Με ένταλμα της ειδικής ανακρίτριας διαφθοράς Βασιλικής Μπράτη που χειρίζεται υποθέσεις και εξοπλιστικών προγραμμάτων συνελήφθη ο γνωστός επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος για ανάμειξη σε συγκεκριμένη ποινική υπόθεση με αντικείμενο την προμήθεια ειδικών αεροσκαφών για έγκαιρη προειδοποίηση.

Ο επιχειρηματίας εναντίον του οποίου είχε ασκηθεί ποινική από τους εισαγγελείς Διαφθοράς με επικεφαλής την Ελένη Ράικου συνελήφθη μετά την έκδοση του εντάλματος καθώς από την ανακριτική διαδικασία προέκυψαν νέα στοιχεία για μαύρου χρήματος.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος και πρώην στελέχη των ενόπλων δυνάμεων είχαν διωχθεί ποινικά μετά από έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την προμήθεια του εν λόγω εξοπλιστικού προγράμματος και η υπόθεση είχε περάσει στα χέρια της ειδικής ανακρίτριας Βασιλικής Μπράτη.

Η προμήθεια των ειδικών αεροσκαφών για την έγκαιρη προειδοποίηση είχε συναφθεί από την εταιρεία Ericson. Σύμφωνα με πληροφορίες απο τις έρευνες της δικαιοσύνης προέκυψε μαύρου πολιτικού χρήματος ύψους 1.6 εκ.ευρώ απο τον Θωμά Λιακουνάκο με αποδέκτες τους Ακη Τσοχατζόπουλο και τον Ιωάννη Σμπώκο που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς ποινές καθείρξεως για εκατομμυρίων σε άλλα προγράμματα.

Τα νέα στοιχεία που οδήγησαν στη αύλληψη Λιακουνάκου σχετίζονται με ποινική σε βάρος του για δωροδοκία και .

Ο Θωμας Λιακουνάκος διώκεται επίσης για την προμήθεια και των αρμάτων Λέοπαρντ αλλά και για το του λεγόμενου “ηλεκτρονικού πολέμου”.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

  • Μεταγραφή Μαρκοπουλιώτη στον Ολυμπιακό Βόλου #ΟλυμπιακόΒόλου - https://t.co/pVySOtrXBc -

  • Φωτιά στo βουνό της Όθρυος  #Όθρυς - https://t.co/7fwrQHigTY -

"Αλιεύοντας" την είδηση