Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Δαφέρμος
Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Δαφέρμος

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Δαφέρμος

Νέες συλλήψεις εμπλεκομένων σε διακίνηση «μαύρου πολιτικού χρήματος» πυροδότησαν νέα στοιχεία που έφτασαν από τις ελβετικές και αυστριακές αρχές στα χέρια του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς Νικολάου Τσιρώνη, ο οποίος χειρίζεται τον τελευταίο χρόνο σημαντικούς φακέλους με εξοπλιστικά προγράμματα.

Τα νέα επιβαρυντικά στοιχεία, που υπήρξαν προϊόν ανοίγματος λογαριασμών κατόπιν σχετικών αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που είχαν αποστείλει οι ελληνικές δικαστικές αρχές, προκάλεσαν τις νέες συλλήψεις για την αγορά των αντιαρματικών τύπου «Κορνέτ» που βρίσκονται από καιρό σε προχωρημένο ανακριτικό στάδιο.

Μετά την έκδοση των ενταλμάτων από τον ανακριτή με την ομόφωνη γνώμη και του αρμοδίου εισαγγελέα, συνελήφθη στην ο γνωστός επιχειρηματίας που είχε δραστηριοποιηθεί για χρόνια στην εμπορία όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος και άλλοι δύο στενοί συνεργάτες του, εκ των οποίων ο ένας είναι ο γιος του.

Η σύλληψη Δαφέρμου –που δίδει νέα ώθηση στις για το εν λόγω εξοπλιστικό πρόγραμμα– είναι η δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες, καθώς προηγήθηκε εκείνη του επίσης γνωστού επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, ο οποίος και προφυλακίστηκε αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος συνελήφθη όταν πριν από δύο ημέρες έφθασαν από την Ελβετία και την νέα στοιχεία που επιβεβαίωναν όσα είχε αποκαλύψει πριν από περίπου δύο χρόνια στις δικαστικές αρχές ο άλλοτε αναπληρωτής στη Διεύθυνση Εξοπλισμών Αντώνιος Κάντας για δωροδοκίες και διακίνηση «μαύρου χρήματος» σε πολλά εξοπλιστικά, μεταξύ των οποίων και στην αγορά των αντιαρματικών τύπου «Κορνέτ».

Από το άνοιγμα επίμαχων λογαριασμών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση προέκυψε η καταβολή στον ίδιο τον Αντώνιο Κάντα ποσού περίπου 800 χιλιάδες που αντιστοιχούσαν στη δική του μίζα, την οποία ο ίδιος είχε αποκαλύψει και παραδεχθεί.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση