Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Συνεδρίαση Eurogroup και Συμβούλιο ECOFIN
Συνεδρίαση Eurogroup και Συμβούλιο ECOFIN

Συνεδρίαση Eurogroup και Συμβούλιο ECOFIN

Σήμερα το απόγευμα, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ντομπρόβσκις και ο Επίτροπος κ. Μοσκοβισί θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του Eurogroup. Το Eurogroup θα εξετάσει την εξέλιξη των οικονομικών προγραμμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Αναμένεται να ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με την εφαρμογή των σχεδίων των δημοσιονομικών προγραμμάτων για το 2016. Τέλος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συμμετάσχει σε συζήτηση σχετικά με τη χρήση της συγκριτικής αξιολόγησης όσον αφορά τις πτυχές της διαρθρωτικής πολιτικής με στόχο την επίτευξη βέλτιστων πρακτικών.

Την Τρίτη 8 Μαρτίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Κατάινεν και οι Επίτροποι κ. Χίλ, και κ. Μοσκοβισί θα εκπροσωπήσουν την Επιτροπή κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου ECOFIN. Στο νομοθετικό τομέα, οι υπουργοί θα κληθούν να καταλήξουν σε έναν γενικό προσανατολισμό σχετικά με οδηγίας για την ανταλλαγή μεταξύ των φορολογικών διοικήσεων των φορολογικών πληροφοριών που αφορούν πολυεθνικές εταιρείες. Θα ενημερωθούν επίσης για την πρόοδο σχετικά με θέματα που αφορούν την τραπεζική ένωση.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για το Εξάμηνο, η Επιτροπή θα παρουσιάσει στα μέλη τα ευρήματα σχετικά με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των εμποδίων στις επενδύσεις, σύμφωνα με τον τρίτο πυλώνα του επενδυτικού σχεδίου για την Ευρώπη.

Επίσης, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις εκθέσεις ανά χώρα που δημοσιεύθηκαν στις 26 Φεβρουαρίου, οι οποίες προβαίνουν σε απολογισμό της προόδου όσον αφορά την αντιμετώπιση των ειδικών ανά χώρα συστάσεων του 2015. Τέλος, η Επιτροπή από κοινού με την Προεδρία θα υποβάλει σχετικά με το αποτέλεσμα της συνόδου της Ομάδας των 20 (G 20) που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη.

Ο Eπίτροπος Μοσκοβισί θα εκπροσωπήσει την Επιτροπή στις συνεντεύξεις Τύπου τόσο μετά τη σύνοδο του Eurogroup όσο και μετά τη σύνοδο του ECOFIN (ζωντανή μετάδοση από το EbS).

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση