Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συνεχίζονται σήμερα οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group

Συνεχίζονται σήμερα οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας των διαβουλεύσεων η  Αθήνα  εκτιμά πως “οι συζητήσεις στο γίνονται σε καλό κλίμα, χωρίς βέβαια να απουσιάζουν και σημεία διαφωνίας.Οι συζητήσεις στο θα συνεχιστούν και σήμερα με πηγές από τις να σημειώνουν πως «απομένει ακόμη πολλή δουλειά» αν και όπως δήλωσαν είναι ενθαρρυντικό σημάδι το ότι υπάρχει δέσμευση για εποικοδομητική συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σκοπός των συναντήσεων στο είναι να διασφαλιστεί «ότι η ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων είναι αξιόπιστη και ολοκληρωμένη».

Οι τρεις θεσμικοί συνομιλητές της κυβέρνησης κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά και αποφεύγουν τις διαρροές.

Την ίδια , με τις συζητήσεις στις , κλιμάκια των τριών θεσμών συνεχίζουν και τη δική τους δουλειά τεκμηρίωσης στην Αθήνα.

Πάντως, αν οι διαπραγματεύσεις έχουν θετικό αποτέλεσμα, μπορεί να οδηγήσουν σε σύγκλιση την ερχόμενη Τετάρτη, κάτι που επιθυμεί η ελληνική πλευρά.

Οι δράσεις που προτείνονται μέσω της λίστας μεταρρυθμίσεων προβλέπουν για το 2015 ύψους 3 δισ. , που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν προέρχονται σε καμιά περίπτωση από περικοπή μισθών, συντάξεων ή .

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις/δράσεις θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της οικονομίας. Το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο, προβλέποντας για το 2015 1,5% του , ενώ θα επιτρέψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,4%
Πηγή: koutipandoras.gr 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οικονομική ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Νοτίου Πηλίου - https://t.co/ZiXV7tpJB0… -

  • - https://t.co/5PY8XQt1hg -

  • Σύλληψη 26χρονου για #κλοπές και ληστείες  #κλοπές - https://t.co/xxAeKqUf8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση