Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συνεχίζονται σήμερα οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group

Συνεχίζονται σήμερα οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας των διαβουλεύσεων η  Αθήνα  εκτιμά πως “οι συζητήσεις στο Brussels Group γίνονται σε καλό κλίμα, χωρίς βέβαια να απουσιάζουν και σημεία διαφωνίας.Οι συζητήσεις στο Brussels Group θα συνεχιστούν και σήμερα με πηγές από τις Βρυξέλλες να σημειώνουν πως «απομένει ακόμη πολλή δουλειά» αν και όπως δήλωσαν είναι ενθαρρυντικό σημάδι το ότι υπάρχει δέσμευση για εποικοδομητική συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σκοπός των συναντήσεων στο Brussels Group είναι να διασφαλιστεί «ότι η ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων είναι αξιόπιστη και ολοκληρωμένη».

Οι τρεις συνομιλητές της κυβέρνησης κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά και αποφεύγουν τις διαρροές.

Την ίδια ώρα, με τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες, κλιμάκια των τριών θεσμών συνεχίζουν και τη δική τους δουλειά τεκμηρίωσης στην Αθήνα.

Πάντως, αν οι έχουν θετικό αποτέλεσμα, μπορεί να οδηγήσουν σε σύγκλιση Eurogroup την ερχόμενη Τετάρτη, κάτι που επιθυμεί η ελληνική πλευρά.

Οι δράσεις που προτείνονται μέσω της λίστας μεταρρυθμίσεων προβλέπουν για το 2015 έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ, έσοδα που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν προέρχονται σε καμιά περίπτωση από περικοπή μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά και οι /δράσεις θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της οικονομίας. Το είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο, προβλέποντας για το 2015 1,5% του ΑΕΠ, ενώ θα επιτρέψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,4%
Πηγή: koutipandoras.gr 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  • #τροχαίο στην λεωφόρο Αθηνών  #τροχαίο - https://t.co/L6ajBp5Bc5 -

  • Σχέδια βελτίωσης "Εξοικονόμηση Ύδατος" #εξοικονόμησηύδατος - https://t.co/aLpfId4jpN -

"Αλιεύοντας" την είδηση