Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Συνέχιση ρύθμισης των 100 δόσεων σε οφειλέτες
Συνέχιση  ρύθμισης των 100 δόσεων σε  οφειλέτες

Συνέχιση ρύθμισης των 100 δόσεων σε οφειλέτες

Το υπουργείο Εργασίας με εγκύκλιό του δίνει άλλη μια ευκαιρία για την συνέχιση της ρύθμισης των 100 δόσεων σε όσους των Ταμείων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, , ΕΤΑΑ) την είχαν χάσει, λόγω ς νέων ασφαλιστικών οφειλών που δεν σχετίζονται με τις τρέχουσες εισφορές τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όσοι έχουν απολέσει τη ρύθμιση του ν. 4321/2015, λόγω αδυναμίας να καταβάλλουν ασφαλιστικές οφειλές που δεν αποτελούν τρέχουσες, και εφόσον πληρούν και τις άλλες προϋποθέσεις του παραπάνω νόμου, δεν θα θεωρούνται έκπτωτοι και δύνανται να τη συνεχίσουν, αρκεί να καταβάλλουν και τις δόσεις που θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί, αν αυτή δεν είχε απολεσθεί.

Συγκεκριμένα, στον . 4321/2015, όπως τροποποιήθηκε με τον . 4324/2015, ορίζεται ως προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, η καταβολή των τρεχουσών εισφορών, και ως λόγος απώλειας της ρύθμισης η μη καταβολή τους.

Το Υπουργείο έρχεται τώρα να διευκρινίσει ότι η σχετική ρύθμιση δεν χάνεται για όσους εντάχθηκαν σε αυτή και δεν έχουν καταβάλλει ασφαλιστικές οφειλές που προέκυψαν μετά την υπαγωγή σε αυτήν, οι οποίες δεν σχετίζονται με τις τρέχουσες εισφορές, όπως για παράδειγμα ποσά επιβληθέντων προστίμων, καθώς οι οφειλές αυτές μπορούν να υπαχθούν αυτοτελώς σε σχετικές πάγιες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών (Ν.4152/2013).

Η προσπάθεια της ς να σταθεί πραγματικά στο πλευρό της κοινωνίας παρέχοντας διευκολύνσεις στους στο μέτρο που της το επιτρέπουν οι παρούσες συνθήκες δεν είναι σχήμα λόγου. Αποκτά σάρκα και οστά με άλλη μια κίνησή της, που δείχνει την υψηλή θέση στην οποία τοποθετεί την κοινωνική προστασία, και έρχεται σε συνέχεια της υλοποίησης της δέσμευσής της για παράταση ασφαλιστικής κάλυψης ανέργων και ασφαλισμένων ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 4254/2014, δεδομένης της λήξης της ασφαλιστικής ικανότητας των ανωτέρω ασφαλισμένων την 29η Φεβρουαρίου 2016 ή ακόμη της πρόσφατης εντολής του Υπουργού Υγείας προς τις διοικήσεις και τις αρμόδιες υπηρεσίες όλων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των Μονάδων ΠΕΔΥ να παρέχουν ελεύθερη πρόσβαση, νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική στους ανασφάλιστους με την κατοχή μόνο του ΑΜΚΑ, μέχρι την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση