Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή
Συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή

Συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή

είχε σήμερα το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πάνο Κουρουμπλή.

Στη του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πάνο Κουρουμπλή συζητήθηκαν το σύνολο των θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων που απασχολούν τις Περιφέρειες. Στη παρευρέθηκαν και ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Μπαλάφας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κώστας Πουλάκης.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του  ΔΣ της ΕΝΠΕ εξέθεσαν αναλυτικά τους όρους της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των Περιφερειών. Συγκεκριμένα κατέθεσαν αναλυτικές και έτοιμες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν τη μεταφορά αρμοδιοτήτων των αποκεντρωμένων διοικήσεων στους τομείς που δεν υπάρχει συνταγματικό κόλλημα.

Επίσης παρουσίασαν συγκεκριμένες  για την πάταξη της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας.

Τόνισαν ότι οι περιφέρειες είναι βιώσιμοι θεσμοί αλλά όπως προβλέπεται και από το Σύνταγμα και τον Καλλικράτη οι αρμοδιότητες τους πρέπει να συνοδεύονται και από πόρους. Επεσήμαναν τον κίνδυνο ότι το προσεχές διάστημα απαιτούνται επενδυτικοί πόροι για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της συντήρησης των δρόμων, των αποχιονισμών, της διευθέτησης ρεμάτων, της άρσης καταπτώσεων και των αποκαταστάσεων ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Έθεσαν το θέμα της άμεσης απόφασης για τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων περιοχών από τις πρόσφατες θεομηνίες αλλά και το συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων με τις περιφέρειες για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.  Ζήτησαν την άμεση προώθηση ενός σχεδίου νόμου που θα περιλαμβάνει τα πιο επείγοντα ζητήματα που απασχολούν τις περιφέρειες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση