Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου
Συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου

Συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου

Στη σημερινή εργασίας των περιφερειαρχών με τον υπουργό αγροτικής ς και τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό κ. Μάρκο Μπόλαρη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Χαράλαμπο Κασίμη, συζητήθηκε το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τη γεωργία και κτηνοτροφία.

Ενόψει της κρίσιμης μεταβατικής περιόδου ολοκλήρωσης του τρέχοντος προγράμματος του και της εκκίνησης της νέας προγραμματικής περιόδου,  συζητήθηκαν διεξοδικά οι απαιτούμενες ενέργειες για την επίσπευση της  ολοκλήρωσης των έργων και του προγραμματισμού ώστε να μην χαθεί ούτε ένα από τους διαθέσιμους πόρους για την αγροτική ανάπτυξη.

Ως προς τον προγραμματισμό για τη νέα προγραμματική περίοδο του 2014-2020, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση του υπουργείου να αποδώσει ιδιαίτερο ρόλο στις 13 περιφέρειες εκχωρώντας το 30% κατ' ελάχιστο των νέων διαθεσίμων πόρων, μεταξύ άλλων σε τομείς όπως τα σχέδια βελτίωσης, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, η δασική και αγροτική οδοποιΐα, οι αναδασμοί, τα κτηνοτροφικά , η ενίσχυση των νέων γεωργών, η , η ίδρυση επιχειρησιακών ομάδων και το πρόγραμμα Leader.

Οι από τη μεριά τους δεσμεύτηκαν να επισπεύσουν τα αιτήματα πληρωμών και ζήτησαν την ενίσχυση της στελέχωσης των αρμοδίων μονάδων των Περιφερειών με εξειδικευμένα στελέχη από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και το υπουργείο.

Οι πληρωμές των προγραμμάτων νιτρορύπανσης, ολοκληρωμένης διαχείρισης καπνού, μακροχρόνιας παύσης γαιών, βιος γεωργίας, απειλούμενες με εγκατάλειψη φυλές αγροτικών ζώων, νέοι αγρότες και τα σχέδια βελτίωσης σχεδιάζονται να γίνουν στο τέλος Οκτωβρίου.

Ως προς το καίριο ζήτημα των καθυστερήσεων στην κατανομή των βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους της χώρας, ο υπουργός ενημέρωσε για την πρόοδο των ενεργειών αλλά και την πρόθεσή του να επισπεύσει διαδικασίες κατανομής από τον .

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση