Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Συνάντηση ΠΟΕΣΥ -Σκουρλέτη
Συνάντηση ΠΟΕΣΥ -Σκουρλέτη

Συνάντηση ΠΟΕΣΥ -Σκουρλέτη

Με μέλη της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των δημοσιογράφων αναφέρθηκαν στα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε όλη τη χώρα οι εργαζόμενοι του κλάδου.
Πολύ μεγάλο ποσοστό ανεργίας, εργασία με ελάχιστη ή και χωρίς καθόλου αμοιβή, κυρίως στο χώρο των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης (portal, site κλπ), των συλλογικών συμβάσεων εργασίας συνολικά, είναι μερικά από αυτά τα προβλήματα, τα οποία εγκυμονούν κινδύνους και για το αγαθό της ενημέρωσης.
 Έμφαση δόθηκε από τους εκπροσώπους των δημοσιογράφων στο ζήτημα της απασχόλησης με αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και της μη ένταξης στο καθεστώς του αγγελιοσήμου, των δημοσιογράφων στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Ζήτησαν επίσης, την εντατικοποίηση των ελέγχων από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).
Ταυτόχρονα, ενημέρωσαν τον υπουργό Εργασίας ότι εντάθηκαν τα φαινόμενα απολύσεων ή μειώσεων αποδοχών, ως ένα μέτρο «πρόληψης», αλλά και άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση, ενόψει των σχεδιαζόμενων αλλαγών στο πεδίο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Με κατηγορηματικό τρόπο, ο υπουργός Εργασίας τοποθετήθηκε εναντίον αυτών των πρακτικών, οι οποίες θα ακυρωθούν στην πράξη από τα προωθούμενα μέτρα, ενώ αναφέρθηκε και στις γενικότερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες στο χώρο της ενημέρωσης. Ο υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΠΟΕΣΥ για τη δέσμη νομοθετικών πρωτοβουλιών που επεξεργάζεται το υπουργείο αυτή την περίοδο, για τον κατώτατο μισθό, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την ενδυνάμωση του ΣΕΠΕ.
Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους να διαπραγματεύονται με τους εργοδότες και για μισθολογικά ζητήματα. Η δυνατότητα αυτή αναδεικνύει εκ των πραγμάτων τον ιδιαίτερα σημαντικό και αναντικατάστατο ρόλο των σωματείων και της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση