Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Συνάντηση εργασίας αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων τουρισμών των Ελληνικών Περιφερειών
Συνάντηση εργασίας αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων τουρισμών των Ελληνικών Περιφερειών

Συνάντηση εργασίας αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων τουρισμών των Ελληνικών Περιφερειών

αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων συμβούλων Τουρισμού πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδος, ύστερα από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Στερεάς Ελλάδος,Ηλία Σανίδα και παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργου Τζιάλλα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι 10 περιφερειών της χώρας και καλύφθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ της Στερεάς Ελλάδας.

Στην ατζέντα της συνάντησης κατατεθήκαν προτάσεις για τον τρόπο διαπεριφερειακών συνεργασιών, κυρίως ανάμεσα σε περιφέρειες με ομοειδή χαρακτηριστικά ανάπτυξης, τη δημιουργία Κέντρων Περιφερειακής Πληροφόρησης, μέτρα αντιμετώπισης της μείωσης του εγχώριου τουρισμού, προϋποθέσεις για μείωση της εποχικότητας του τουριστικού προϊόντος, δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, προτάσεις προγραμμάτων τουριστικής προβολής, προβλήματα υποδομών, θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αξιοποίηση κονδυλίων ΕΣΠΑ.

Μίλησαν, επίσης, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο έργο τους, τα οποία και μετέφεραν, μέσω του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο. Κατέθεσαν κοινές προτάσεις και συζήτησαν για τις που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ζητήματα που άπτονται της κεντρικής διοίκησης και αποτελούν βαρίδια στις προσπάθειες των Περιφερειών αλλά και στην ιδιωτική πρωτοβουλία πρέπει να λυθούν.

Την Θεσσαλίας εκπροσώπησε η εντεταλμένη για θέματα Τουρισμού Γεωργία Κόκκαλη – Κουβέλη, θέτοντας ζητήματα και προτάσεις που αφορούν το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι του Τουρισμού διατύπωσαν με σαφήνεια τη βούληση τους η συνάντηση αυτή να θεσμοθετηθεί και να πραγματοποιείται, σε διαφορετική κάθε φορά Περιφέρεια, κάνοντας πράξη στον τομέα του τουρισμού τη διαπεριφερειακή συνεργασία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μνήμη Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου - https://t.co/029Gw2OSvG -

  • Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης #ΑιμιλιανόςΚαζαντζίδης - https://t.co/rhTIZHncYd -

  • Τρία νέα έργα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Αλμυρός - https://t.co/NDozQyXZ1c -

"Αλιεύοντας" την είδηση