Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Συναγερμός για φορτίο όπλων και πυρομαχικών στον Εβρο
Συναγερμός για φορτίο όπλων και πυρομαχικών στον Εβρο

Συναγερμός για φορτίο όπλων και πυρομαχικών στον Εβρο

Στα χέρια των ελληνικών αρχών βρίσκονται από το βράδυ του Σαββάτου τρεις Βρετανοί υπήκοοι, σύμφωνα με πληροφορίες κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητα με και μετέφεραν όπλα και χιλιάδες σφαίρες. Μάλιστα ένα τέταρτο άτομο, μέλος της ίδιας ομάδας έχει συλληφθεί και ανακρίνεται στην Τουρκία από τις αρχές της γειτονικής χώρας.

Οι αρμόδιοι επισημαίνουν ότι το «καραβάνι» με τα όπλα έφτασε στην όχι οδικώς μέσω βαλκανικών χωρών αλλά κατά πάσα πιθανότητα με από την Ιταλία. Μάλιστα υπάρχουν ενδείξεις ότι τα όπλα και πυρομαχικά έχουν αγοραστεί στην Αγγλία.

Το χρονικό

Ο ένας από τους Βρετανούς υπήκοους, ηλικίας 40 ετών, συνελήφθη από την Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης στο τελωνείο Κήπων Εβρου, ενώ προσπαθούσε να περάσει το μεθοριακό πέρασμα. Συγκεκριμένα, ο είχε αφήσει το ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο στον χώρο στάθμευσης του τελωνείου, πέρασε αρχικά πεζός στην Τουρκία, ωστόσο συνελήφθη κατά την του για να παραλάβει το τροχόσπιτο, καθώς το όχημα είχε ήδη εντοπιστεί από τις αρχές.

Το όχημα έφερε γερμανικές και σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο εσωτερικό του βρέθηκαν τέσσερα πολεμικά τυφέκια, 8 διόπτρες, 200.000 σφαίρες και διάφορα χρηματικά ποσά. Ο άνδρας θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για και εμπορία όπλων.

Οι άλλοι δύο αλλοδαποί ηλικίας 35 και 36 ετών συνελήφθησαν από το στον χώρο στάθμευσης του λιμανιού της Αλεξάνδρούπολης. Επίσης επέβαιναν σε αυτοκίνητο με τροχόσπιτο το οποίο μετέφερε 18 όπλα και 27.000 διαμετρήματος 22 χιλιοστών και 12.500 διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση