Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Συμβούλιο αρχηγών εισηγείται η κ. Γεννηματά
Συμβούλιο αρχηγών εισηγείται η κ. Γεννηματά

Συμβούλιο αρχηγών εισηγείται η κ. Γεννηματά

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, θα μεταβεί σήμερα η κ. Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Η πρόεδρος του επιθυμεί να τεθούν στο συμβούλιο τέσσερα ζητήματα: Πρώτον, να αποκλειστούν οι , αφήνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του κυβερνητικού σχήματος, προκειμένου να συνομολογηθεί η τελική συμφωνία με τους εταίρους το φθινόπωρο. «Ο , εάν δεν μπορεί να κυβερνήσει γιατί δεν διαθέτει τις απαραίτητες δυνάμεις, ας το δηλώσει. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες η κ. Γεννηματά. Δεύτερον, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να καταργηθεί το μπό των 50 εδρών. Τρίτον, να γίνουν με τους εταίρους ώστε να τροποποιηθούν προς το καλύτερο κάποιες από τις σκληρές προβλέψεις του μνημονίου και, τέταρτον, να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο μεταρρυθμίσεων.

Σε χθεσινή παρέμβασή της, η κ. Γεννηματά έκρινε πως η «αποδεικνύεται ανίκανη, α και ανήμπορη», ενώ κατηγόρησε τους υπουργούς για «ακατάσχετη και απροσχηστη εκλογολογία, που θέτει για ακόμη μία φορά το συμφέρον του κόμματος πάνω από το εθνικό». Υπενθύμισε, επιπλέον, ότι η στηρίχθηκε στις δυνάμεις της αολίτευσης και απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Τσίπρα «να συζητήσει υπεύθυνα και ειλικρινά με τις πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν ενεργά τη συμφωνία παραμονής της χώρας στο ευρώ και την Ευρώπη».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση