Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συμβολή Ε.Ε. ζητεί ο Παυλόπουλος για το μεταναστευτικό
Συμβολή Ε.Ε. ζητεί ο Παυλόπουλος για το μεταναστευτικό

Συμβολή Ε.Ε. ζητεί ο Παυλόπουλος για το μεταναστευτικό

Το εκρηκτικό και παγκοσμίων διαστάσεων ζήτημα των μεταναστών και προσφύγων, που απασχολεί εντονότατα πλέον την Ευρώπη και το οποίο επηρεάζει εδώ και καιρό σοβαρά και τη χώρα μας, βρέθηκε χθες στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ. Ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω των προτοφανών μεταναστευτικών ροών και επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη συνολικής και ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του μεταναστευτικού σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο. Το ίδιο θέμα απασχόλησε τη συνάντηση των κ. Παυλόπουλου και Μολυβιάτη, ενώ σήμερα αποτελεί αντικείμενο ευρείας διυπουργικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

«Ως χώρα δεν ανταποκριθήκαμε πάντα στις υποχρεώσεις τις οποίες είχαμε. Τα προβλήματα δεν οφείλονται μόνο σε αδυναμίες της ελληνικής κρατικής μηχανής, αλλά σε ένα είδος ανωτέρας βίας, το οποίο μας εμποδίζει να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας τη θέση του πως είναι ανάγκη για άμεση σύγκληση συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «δεν μπορεί να παραβλέψει το ζήτημα η Ευρώπη, με τις αρχές και τις αξίες που έχει». Συμπλήρωσε δε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να αντιληφθεί πως το ζήτημα δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί από τα κράτη-μέλη μόνα τους, ιδίως εκείνα που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές.

Τέλος, υπενθύμισε πως από το 2008 υπάρχει το Σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο, επισημαίνοντας πως πρέπει να εφαρμοστεί.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΚΒ: Άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων για ασφαλείς χώρους δουλειάς - https://t.co/ghJ9emqe6w -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για το ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας στα #σχολεία  #σχολεία - https://t.co/YViMoBU5uK -

  • Συνάντηση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας- Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας - https://t.co/cgehu5lYxF -

"Αλιεύοντας" την είδηση