Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συμπράττει με τη ΛΑ.ΕΝ. η Κωνσταντοπούλου
Συμπράττει με τη ΛΑ.ΕΝ. η Κωνσταντοπούλου

Συμπράττει με τη ΛΑ.ΕΝ. η Κωνσταντοπούλου

H Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ το απόγευμα της Δευτέρας ότι θα είναι παρούσα, ενεργή και υποψήφια, ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη, με τη «Λαϊκή Ενότητα» (ΛΑΕ) του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η ΛΑΕ αποτελεί το πρώτο ανάχωμα εναντίον εκείνων που προσπαθούν με τις εκλογές να βάλουν στο περιθώριο την κοινωνία. Επίσης, ως κομβικής σημασίας χαρακτήρισε τη σύμπραξη του Μανώλη Γλέζου και της Σοφίας Σακοράφα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κ. Λαφαζάνη.

Η απελθούσα Πρόεδρος της Βουλής έδωσε εξ αρχής τον τόνο της ομιλίας της με σκληρή αναφορά τόσο στην κυβέρνηση και τις επερχόμενες εκλογές, όσο και στους δανειστές. Ακόμη, έκανε μία ιστορική αναδρομή στα χρόνια των μνημονίων, δηλώνοντας ότι θεωρεί επιβεβλημένο να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί στην παρούσα πολιτική και ιστορική συγκυρία.

«Η χώρα πηγαίνει σε εκλογές όχι γιατί παραβιάστηκε η λαϊκή εντολή αλλά γιατί η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει να την παραβιάζει», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου,«έχοντας απαλλαγεί από αυτό που οι δανειστές θεωρούν ως βαρίδι και αυτό που ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε κατάλοιπα», τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς που έμειναν σταθεροί στις αρχές για τις οποίες ψηφίσθηκαν. Παράλληλα η κα. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως «το πλέον εντυπωσιακό και δηλωτικό είναι ότι στα πέντε χρόνια μνημονίου είναι η πρώτη φορά που οι δανειστές δεν αντιλέγουν σε μία εκλογική διαδικασία».

«Αποτελεί άποψη και θέση μου ότι ο κόσμος αλλάζει και αλλάζει πρώτα από όλα όταν αλλάζουν τα υποδείγματα το ίδιο συμβαίνει και με την άσκηση της πολιτικής εξουσίας», κατέληξε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η κρίσιμη αλυσίδα της ειδικής εκπαίδευσης: «Αξιολόγηση, λήψη διδακτικών αποφάσεων, αποτελεσματικές παρεμβάσεις»… - https://t.co/arppbXdAig -

  • Πανελλήνια Ενημέρωση για την καύση σκουπιδιών - https://t.co/kIaE7NPVBo -

  • Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Ανδρέας Κεχαγιάς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα - https://t.co/uYzjVOctQ0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση