Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΣΜΟΣ / Συμφωνία Ευρωπαϊκής Επιτροπής -Τουρκίας για κοινό σχέδιο προγράμματος δράσης για την προσφυγική κρίση
Συμφωνία Ευρωπαϊκής Επιτροπής -Τουρκίας για κοινό σχέδιο προγράμματος δράσης για την προσφυγική κρίση

Συμφωνία Ευρωπαϊκής Επιτροπής -Τουρκίας για κοινό σχέδιο προγράμματος δράσης για την προσφυγική κρίση

Σε συμφωνία με την κατέληξε χθες, 15/10, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επί κοινού σχεδίου προγράμματος δράσης, προκειμένου να εντείνουν τη συνεργασία τους για τη διαχείριση της μετανάστευσης σε μια συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου χτες βράδυ, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 κρατών-μελών υιοθέτησαν τη συμφωνία και χαιρέτισαν το κοινό σχέδιο προγράμματος δράσης.

Το σχέδιο προσδιορίζει μια σειρά από δράσεις συνεργασίας που πρέπει να εφαρμοστούν επειγόντως από την και την με σκοπό την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων με τρόπο συντονισμένο και την υποβοήθηση των προσπαθειών της Τουρκίας για τη διαχείριση του μεγάλου αριθμού ατόμων που χρήζουν προστασίας στη χώρα. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση — τα θεσμικά όργανα και τα μέλη της— συμφώνησαν χθες για την ενίσχυση της πολιτικής τους δέσμευσης προς την Τουρκία, την παροχή σημαντικής οικονομικής υποστήριξης, επιταχύνοντας την κατάρτιση του οδικού χάρτη για την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων visa και την αναζωογόνηση της ενταξιακής διαδικασίας με την Τουρκία.

Η συμφωνία την οποία διαπραγματεύθηκε η Επιτροπή, εκπροσωπούμενη από τον πρώτο αντιπρόεδρο κ. Timmermans, είναι το αποτέλεσμα εντατικών συνομιλιών με τις τουρκικές αρχές, τον πρόεδρο κ. Erdoğan, τον πρωθυπουργό κ. Davutoğlu και τον υπουργό Εξωτερικών κ. Sinirlioğlu.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση του #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/dtroQwhDbk -

  • Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2021 (Καν. Ε.Ε. 1257/99  «Δάσωση Γεωργικών Γαιών») - https://t.co/v5wAoL0A1Y… -

  • Η Νίκη Βόλου στηρίζει το έργο της «Φλόγας» - https://t.co/Q8sbxZk9e2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση