Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σήμερα με Πούτιν ο κ. Παυλόπουλος
Σήμερα με Πούτιν ο κ. Παυλόπουλος

Σήμερα με Πούτιν ο κ. Παυλόπουλος

Με τη που θα έχει σήμερα το μεσημέρι στη με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στη ρωσική πρωτεύουσα. Η επίσκεψη έγινε με αφορμή τη χθεσινή αναγόρευση του κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο διδάκτορα της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης.

Ο της Δημοκρατίας είχε χθες με τον πρόεδρο της Κάτω ς της Κρατικής Δούμας Σεργκέι Ναρίν, ο οποίος, υποδεχόμενος τον κ. Παυλόπουλο, αναφέρθηκε στις διμερείς Ελλάδας – Ρωσίας, οι οποίες, όπως τόνισε, βασίζονται όχι μόνο σε κοινές ιστορικές ρίζες, αλλά και σε όμοιες προσεγγίσεις στα διεθνή ζητήματα. Πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις της εμποδίζουν τη δυναμική των σχέσεων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μπορούν να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα.

Ο κ. τόνισε ότι η Ελλάδα θεωρεί πως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί θα πρέπει να λυθούν το συντομότερο δυνατόν και επισήμανε ότι κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον και της Ρωσίας και της , και όχι μόνο για λόγους οικονομικούς. Εκανε, δε, ιδιαίτερη αναφορά στις τεράστιες προκλήσεις που διαμορφώνουν οι πόλεμοι σε ολόκληρο τον πλανήτη, που γεννούν πρόσφυγες και διαμορφώνουν συνθήκες πρωτόγνωρης ανθρωπιστικής κρίσης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση