Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σήμερα με Πούτιν ο κ. Παυλόπουλος
Σήμερα με Πούτιν ο κ. Παυλόπουλος

Σήμερα με Πούτιν ο κ. Παυλόπουλος

Με τη συνάντηση που θα έχει σήμερα το μεσημέρι στη Μόσχα με τον Ρώσο Πρόεδρο ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στη ρωσική πρωτεύουσα. Η επίσκεψη έγινε με αφορμή τη χθεσινή αναγόρευση του κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο διδάκτορα της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης.

Ο της Δημοκρατίας είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο της Κάτω Βουλής της Κρατικής Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν, ο οποίος, υποδεχόμενος τον κ. Παυλόπουλο, αναφέρθηκε στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, οι οποίες, όπως τόνισε, βασίζονται όχι μόνο σε κοινές ιστορικές ρίζες, αλλά και σε όμοιες προσεγγίσεις στα διεθνή ζητήματα. Πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις της Ε.Ε. εμποδίζουν τη δυναμική των σχέσεων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μπορούν να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα.

Ο κ. τόνισε ότι η θεωρεί πως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί θα πρέπει να λυθούν το συντομότερο δυνατόν και επισήμανε ότι κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον και της Ρωσίας και της Ε.Ε., και όχι μόνο για λόγους οικονομικούς. Εκανε, δε, ιδιαίτερη στις τεράστιες που διαμορφώνουν οι πόλεμοι σε ολόκληρο τον πλανήτη, που γεννούν και διαμορφώνουν συνθήκες πρωτόγνωρης ανθρωπιστικής κρίσης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση