Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Συλλήψεις για παράνομη προβολή κινηματογραφικών ταινιών στο ίντερνετ
Συλλήψεις για παράνομη προβολή κινηματογραφικών ταινιών στο ίντερνετ

Συλλήψεις για παράνομη προβολή κινηματογραφικών ταινιών στο ίντερνετ

Ενας έλληνας 32 ετών συνελήφθη από την κι ένας ακόμη 28 ετών βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, αφού αποδείχθηκε ότι παραβίαζαν συστηματικά τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι διατηρούσαν στην οποία υπήρχε δυνατότητα αναπαραγωγής ταινιών κινηματογράφου τελευταίας κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από καταγγελία, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασε ηλεκτρονικά στα «ίχνη» των δύο ανδρών
οι οποίοι μέσω του site τους έδιναν σε χρήστες του ίντερνετ τη δυνατότητα να παρακολουθούν ταινίες, χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι οι άλλαζαν συχνά το όνομα χώρου, για να αποκρύπτεται η ολοένα και μεγαλύτερη επισκεψιμότητά του, που υπολογίζεται ότι είχε φτάσει περίπου σε 9.300.000 προβολές, ανά ημέρα.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη, ενώ, για όλο το χρονικό διάστημα λειτουργίας της, η συνολική ζημία των δικαιούχων ανέρχεται στα 465.000.000 ευρώ. Η ζημιά του Δημοσίου από διαφυγόντα από Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και φόρο εισοδήματος υπολογίζεται περίπου σε 230.000.000 ευρώ.

Από την της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την αξιοποίηση τραπεζικών δεδομένων και στοιχείων που προέκυψαν, ταυτοποιήθηκαν οι προαναφερόμενοι ως διαχειριστές του ιστοτόπου. Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα, την περασμένη Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στην οικία του άνδρα που είναι 32 ετών, όπου διαπιστώθηκε ψηφιακά και προανακριτικά ότι αυτός έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα διαχείρισης στην επίμαχη ιστοσελίδα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις αποθηκευτικοί σκληροί δίσκοι.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση