Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Σύλληψη παιδόφιλων από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Σύλληψη παιδόφιλων από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Σύλληψη παιδόφιλων από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο παιδόφιλων, ηλικίας 21 και 36 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην πρώτη περίπτωση διενεργήθηκαν διαδικτυακές έρευνες σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για κατοχή και υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Κατά τον διαδικτυακό έλεγχο και την ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης βρέθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου εντός της Ελλάδας, που είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων (οπτικοακουστικό υλικό-video).

Έπειτα από , η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε σε άνδρα 36 ετών. Αμέσως μετά, κλιμάκιο αστυνομικών πήγε στην οικία του δράστη, όπου πραγματοποίησε στα ψηφιακά μέσα που κατείχε. Από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία με σκληρότατο οπτικοακουστικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν ανήλικα παιδιά, ηλικίας περίπου έως και έξι ετών, σε σεξουαλικές πράξεις με ενήλικες, καθώς επίσης και σε σεξουαλικές πράξεις με .

Στη δεύτερη περίπτωση, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που εδρεύει στις , ότι χρήστες του διαδικτύου στην , κάνοντας χρήση 30 ηλεκτρονικών ιχνών, έχουν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Μετά από ταυτοποιήθηκε πλήθος ηλεκτρονικών ιχνών σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσαν στον 21χρονο. Σε που πραγματοποιήθηκε χθες στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι (δύο εσωτερικοί και ένας εξωτερικός), καθώς και εξωτερικό μέσα αποθήκευσης δεδομένων (USB).

Παράλληλα, βρέθηκαν περίπου 50.000 χιλιάδες αρχεία με «σκληρό» οπτικοακουστικό υλικό (-βίντεο) παιδικής πορνογραφίας, που αναπαριστούσαν σεξουαλικές πράξεις ανηλίκων κάτω των 15 ετών, είτε με έτερους ανηλίκους, είτε με ενηλίκους. Παράλληλα, βρέθηκε εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό, μέσω του οποίου ο 21χρονος είχε πρόσφορο προς θέαση υλικό πορνογραφίας ανηλίκων προς χρήστες συγκεκριμένης ιστοσελίδας και του παρείχε τη δυνατότητα να κρατάει, είτε στιγμιαίες απεικονίσεις, είτε βίντεο από τους τυχαίους χρήστες, που συνδέονταν μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Και στις δύο περιπτώσεις, τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή εξέτασή τους.

Οι δύο ημεδαποί, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ομολογία που έριξε αυλαία στο θέατρο 37 ημερών #ΓλυκάΝερά - https://t.co/WIkUfRaZ8h -

  • Στο Βόλο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ #Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - https://t.co/vHkjLxwJbJ -

  • Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες - https://t.co/a7Ygbn7bsY -

"Αλιεύοντας" την είδηση