Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Σύλληψη γυναίκας στον Εβρο, που σχεδίαζε να ενταχθεί στο ISIS
Σύλληψη γυναίκας στον Εβρο, που σχεδίαζε να ενταχθεί στο ISIS

Σύλληψη γυναίκας στον Εβρο, που σχεδίαζε να ενταχθεί στο ISIS

Μια με ελβετική και αιγυπτιακή υπηκοότητα συνελήφθη στον Εβρο, ενώ κατευθυνόταν μαζί με το τετράχρονο παιδί της στην Τουρκία, με τελικό προορισμό τη Συρία, όπου σχεδίαζε να ενταχθεί στο για να πολεμήσει. Δικάστηκε και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη, ωστόσο παρέμεινε εγκλωβισμένη στον μεθοριακό σταθμό των Κήπων, αυτήν τη φορά χωρίς το ηλικίας τεσσάρων χρόνων παιδί της.

Η είχε επιχειρήσει να βγει από την Ελλάδα, μέσω του μεθοριακού σταθμού των Κήπων, πλην όμως συνελήφθη, καθώς εκκρεμούσε εναντίον της ένταλμα της Ιντερπόλ, μετά τη που είχε υποβάλλει στην Αίγυπτο ο μεγαλο, εν διαστάσει πιθανότατα, σύζυγός της, ότι απήγαγε το παιδί τους και κατευθυνόταν στη Συρία για να ενταχθεί και να πολεμήσει στο πλευρό του Ισλαμικού Στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι είχε προορισμό τη Συρία, όπου σχεδίαζε να φέρει στον κόσμο και άλλα για να «γίνουν μαχητές του Αλλάχ». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, είπε ακόμα ότι έφτασε με «σαπιοκάραβο» στην Κρήτη, και από εκεί με πλοίο της γραμμής στην , για να προωθηθεί στη συνέχεια στον Εβρο, με σκοπό να δοκιμάσει να περάσει στην Τουρκία και από εκεί στη Συρία.

Στην , εν τω μεταξύ, έφτασε από την Αίγυπτο και ο σύζυγός της, ο οποίος, με απόφαση του τοπικού δικαστηρίου, παρέλαβε προσωρινά το παιδί, ενώ η ίδια κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα. Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο κατέθεσε ότι από καιρό η σύζυγός του σχεδίαζε τη μετάβασή της στη Συρία μαζί με το παιδί τους, και μάλιστα ο ίδιος είχε καταγγείλει στις αρχές της χώρας του τη φυγή της, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα από την Ιντερπόλ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση