Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Σύλληψη αστυνομικών για εκβιασμούς
Σύλληψη αστυνομικών για εκβιασμούς

Σύλληψη αστυνομικών για εκβιασμούς

Δύο άνδρες που υπηρετούσαν στην ελληνική συνελήφθησαν την Κυριακή στην Αθήνα και τη Ζάκυνθο, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για εκβίαση, κατάχρηση εξουσίας, , δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Πρόκειται για δύο ανθυπαστυνόμους, 34 και 31 ετών, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ζακύνθου, συνελήφθη αρχικά, χθες το μεσημέρι, ο 34χρονος, την ώρα που είχε παραλάβει από δύο ιδιώτες, σε προκαθορισμένη σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Ζακύνθου, το προσημειωμένο ποσό των 10.540 .

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δύο αστυνομικοί, ισχυριζόμενοι ότι τους έχει ανατεθεί ο έλεγχος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος των παραπάνω ιδιωτών, απαιτούσαν εκβιαστικά από αυτούς το χρηματικό ποσό των 20.000 , προκειμένου να μην προχωρήσουν στη  διενέργεια των ελέγχων.

Μετά από διαπραγματεύσεις, το ποσό διαμορφώθηκε στις 10.540 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν στη κατοχή του 34χρονου συλληφθέντα.

Σε που διενεργήθηκε στην προσωρινή κατοικία του 34χρονου σε περιοχή της Ζακύνθου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά , το ποσό των 2.400 ευρώ, καθώς και το υπηρεσιακό του όπλο με γεμιστήρα και 11 φυσίγγια.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο ένας από τους παραπάνω ιδιώτες είχε παραδώσει στον 34χρονο, το 2014, το χρηματικό πόσο των 5.000 ευρώ, το οποίο επίσης είχε απαιτηθεί εκβιαστικά, προκειμένου και πάλι να μη διενεργηθούν δήθεν έλεγχοι.

Ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος είχε αναχωρήσει πριν λίγες μέρες από το νησί, συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας σε περιοχή της Αττικής από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία συνεργάζεται για την υπόθεση με το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου.

Σε που διενεργήθηκε στην οικία του ίδιου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χειροβομβίδα κρότου λάμψης, τέσσερα βεγγαλικά και μεταλλική .

Ο κατηγορούμενος προσάγεται στο Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου και μαζί με τον 34χρονο θα οδηγηθούν, με την που σχηματίστηκε σε βάρος τους, στην αρμόδια Εισαγγελία.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση