Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Σύλληψη 2 δημοσιογράφων και εκδότη για εκβιασμό
Σύλληψη 2 δημοσιογράφων και εκδότη για εκβιασμό

Σύλληψη 2 δημοσιογράφων και εκδότη για εκβιασμό

Eκδότης που κτηγορείτι ότι διηύθυνε μηχανισμό συκοφάντησης τραπεζών, ΔΕΚΟ και επιχειρηματιών, προκειμένου να αποσπά κέρδη από διαφημίσεις, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για τον 42χρονο Π.Μ., εκδότη εφς, ενώ για συμμετοχή συνελήφθησαν και δύο που αρθρογραφούσαν στον ηλεκτρονικό Τύπο. Πρόκειται για έναν 35χρονο αρθρογράφο σε οικονομικές ιστοσελίδες, ο οποίος έχει απασχοληθεί στο παρελθόν στο γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων, αλλά και σε γραφείο Τύπου γνωστής τράπεζας.

Συμπτωματικά χθες, λίγο πριν συλληφθεί, είχε αναρτήσει σε γνωστή ιστοσελίδα κείμενο με τίτλο «Η μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα», στο οποίο υποστήριζε ότι η διαμορφώνει εντέχνως αρνητικό κλίμα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο δεύτερος είναι ένας 50χρονος, ο οποίος έχει εργαστεί σε , γνωστό τηλεοπτικό σταθμό, καθώς στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κατηγορούμενοι τηλεφωνούσαν σε τράπεζες, ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις και ζητούσαν διαφήμιση. Αν δεν έπαιρναν αυτό που ήθελαν, τότε απειλούσαν τους υπαλλήλους ότι θα ξεκινήσουν να τους συκοφαντούν δημοσιεύοντας αρνητικά σχόλια για εκείνους. Στο παρελθόν, ένας υπάλληλος της ΔΕΗ είχε καταγγείλει δημοσίως τον έναν από τους συλληφθέντες για εκβιασμό. σαν χθες επ' αυτοφώρω ενώ παραλάμβαναν από θύμα τους 15.000 .

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση