Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σύγκρουση με θεσμούς και για την Παιδεία
Σύγκρουση με θεσμούς και για την Παιδεία

Σύγκρουση με θεσμούς και για την Παιδεία

Κανονικά θα προχωρήσει η διαδικασία επιλογής νέων διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναφέρουν πηγές του και προσθέτουν ότι οι σχετικές εγκύκλιοι έχουν ήδη εκδοθεί, σχολιάζοντας την -αντίδραση του εκπροσώπου της Κομισιόν στο κουαρτέτο των θεσμών, τέκλαν Κοστέλο, με την οποία εκφράσθηκε δυσαρέσκεια για μη συνεννόηση σε σχέση με την που ορίζει τη νέα διαδικασία επιλογής, η οποία, παρά το έμμεσο αίτημα απόσυρσης, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η εν λόγω είχε τεθεί υπόψη των εκπροσώπων των θεσμών πριν από την κατάθεσή της στη Βουλή και δεν είχαν υπάρξει αντιδράσεις, οι οποίες ήρθαν εκ των υστέρων. Μάλιστα, από κύκλους του , η ανίδραση αποδίδεται σε πίεση κομμάτων της αντιπολίτευσης προς τους θεσμούς για το συγκεκριμένο θέμα.

Στο υπουργείο Παιδείας διατηρούν χαμηλούς τόνους, και ο ίκος Φίλης δήλωσε χθες ότι «αξιοποιούμε την ευρωπαϊκή εμπειρία, σε συν με τους θεσμούς και τον ΟΟΣΑ. Είναι προφανές, όμως, ότι το υπουργείο Παιδείας είναι αναγκασμένο να νομοθετεί. Νομοθετεί, προκειμένου να αντιμετωπίζει επείγοντα λειτουργικά προτα, με σεβασμό στη συνταγματική τάξη και τις υποχρεώσεις της χώρας».
Πηγές του υπουργείου χαρακτηρίζουν το θέμα δευτερεύον και επισημαίνουν ότι τα κύρια «αγκάθια» στις συζητήσεις με τους θεσμούς αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπου οι εκπρόσωποι των εταίρων διαφωνούν με τη θέση της κυβέρνησης για τα Συμβούλια Διοίκησης και για την προοπτική μεταφοράς της αρμοδιότητας για τα οικονομικά στα Πρυτανικά Συμβούλια.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση