Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Σύγκρουση με θεσμούς και για την Παιδεία
Σύγκρουση με θεσμούς και για την Παιδεία

Σύγκρουση με θεσμούς και για την Παιδεία

Κανονικά θα προχωρήσει η διαδικασία επιλογής νέων διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναφέρουν του υπουργείου Παιδείας και προσθέτουν ότι οι σχετικές εγκύκλιοι έχουν ήδη εκδοθεί, σχολιάζοντας την επιστολή-αντίδραση του εκπροσώπου της Κομισιόν στο κουαρτέτο των θεσμών, Ντέκλαν Κοστέλο, με την οποία εκφράσθηκε δυσαρέσκεια για μη συνεννόηση σε σχέση με την τροπολογία που ορίζει τη νέα διαδικασία επιλογής, η οποία, παρά το έμμεσο αίτημα απόσυρσης, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.

Οι ίδιες αναφέρουν ότι η εν λόγω τροπολογία είχε τεθεί υπόψη των εκπροσώπων των θεσμών πριν από την κατάθεσή της στη Βουλή και δεν είχαν υπάρξει , οι οποίες ήρθαν εκ των υστέρων. Μάλιστα, από κύκλους του υπουργείου Παιδείας, η ανίδραση αποδίδεται σε πίεση κομμάτων της αντιπολίτευσης προς τους θεσμούς για το συγκεκριμένο θέμα.

Στο υπουργείο Παιδείας διατηρούν χαμηλούς τόνους, και ο υπουργός Νίκος Φίλης δήλωσε χθες ότι «αξιοποιούμε την ευρωπαϊκή εμπειρία, σε συνεργασία με τους θεσμούς και τον . Είναι προφανές, όμως, ότι το υπουργείο Παιδείας είναι αναγκασμένο να νομοθετεί. Νομοθετεί, προκειμένου να αντιμετωπίζει επείγοντα λειτουργικά προβλήματα, με σεβασμό στη συνταγματική τάξη και τις υποχρεώσεις της χώρας».
Πηγές του υπουργείου χαρακτηρίζουν το θέμα δευτερεύον και επισημαίνουν ότι τα κύρια «αγκάθια» στις συζητήσεις με τους θεσμούς αφορούν την τριτοβάθμια , όπου οι εκπρόσωποι των εταίρων διαφωνούν με τη θέση της κυβέρνησης για τα Συμβούλια Διοίκησης και για την προοπτική μεταφοράς της αρμοδιότητας για τα οικονομικά στα Πρυτανικά Συμβούλια.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

  • Στο Νοσοκομείο 4 άτομα μετά από #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/PDDmRA6Eww -

"Αλιεύοντας" την είδηση