Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Σύγκλιση απόψεων Τσίπρα – Μέρκελ για πρωτογενές πλεόνασμα και αποκρατικοποιήσεις
Σύγκλιση απόψεων Τσίπρα – Μέρκελ για πρωτογενές πλεόνασμα και αποκρατικοποιήσεις

Σύγκλιση απόψεων Τσίπρα – Μέρκελ για πρωτογενές πλεόνασμα και αποκρατικοποιήσεις

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Γι εποικοδομητικό κι θετικό κλίμα στη του Αλέξη Τσίπρα με την Αγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό, κάνουν λόγο κυβερνητικές , τονίζοντας ότι στη συζήτησή τους καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα προόδου  που έχουν γίνει από την προηγούμενη μεταξύ τους στο Βερολίνο μέχρι σήμερα, σε συνδυασμό με την πρόοδο που έχει υπάρξει στο Brussels Group.

Σύμφωνα με κυβερνητικές υπάρχει σύγκλιση απόψεων για το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το τρέχον και το επόμενο έτος της τάξης του 1,2-1,5%, για την προώθηση των κοποιήσεων και συμφωνήθηκε επίσης να μετατραπεί σε ανεξάρτητη Αρχή η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και να ενισχυθεί περαιτέρω η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ. Πάντως, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται να επιμένει στις κόκκινες γραμμές για τα εργασιακά, το και το .

Εξάλλου, φαίνεται να υπάρχει μια κατ' αρχήν να γίνει προσπάθεια επίσπευσης των διαπραγματεύσεων στο  Brussels Group  τις αμέσως επόμενες μέρες ώστε να φανεί αν μπορεί να ικανοποιηθεί το ελληνικό αίτημα για έκτακτο Eurogroup και ενδιάμεση συμφωνία έως το τέλος του μήνα. Στη συνάντηση η κα Μέρκελ συνοδευόταν από τον διπλωματικό σύμβουλό της Μέγιερ Λάντρουτ και ο κ. Τσίπρας από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση